OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2023. május 24., szerda 12:10

Több mint színház, Élmény a Margitszigeten! - Margitszigeti Szabadtéri Színház 2023. évad (1. rész)
    Budapest, 2023. május 24., szerda (OTS) - A Margitszigeti Színház május 23-án délután megrendezte nagyszabású, műsorral színesített évadnyitó sajtó- és közönségtájékoztatóját. Bán Teodóra ügyvezető igazgató és művészeti vezető, idén rendhagyóan, - számos látványos, nagysikerű élő produkció kíséretében - kalauzolta végig a sajtó képviselőit és a közönséget a gazdag 2023-as nyári évad előadásain.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230524_002.jpg

A Margitszigeti Szabadtéri Színház felejthetetlen élményt kínál az idei nyárra. A 2023-as évad az évfordulók és ünnepek éve. Idén 85 éves a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, amit Bán Teodóra ügyvezető igazgató, művészeti vezető kerek 20 éve vezet.

Világsztárok, a hazai legjobbak, ragyogó zenei tehetségek a klasszikus és pop színpadokról, látványos show elemekkel készülő koncertek, színházi, opera-, balett-, operett- és musical bemutatók, családi események, kiállítások színesítik az idei nyarat. Budapest egyesítése 150. évfordulójának ünnepi koncertje és kiállítása, Piazzolla, a tangókirály és az argentin tangó forró elragadó világa táncban, hamis és igaz szerelmi történetek. A Jurassic Park kultikus film és gigantikus zenéje szimfonikus nagyzenekarral, családi dinó fesztivál, játékkal. A 10. Színházi Olimpián Bartók: A csodálatos mandarin, Ravel: Bolero koncert-táncjáték és Szentivánéj a szigeten; Lehár Ferenc: Luxemburg grófja, világsikerű operettbemutató, a Rómeó és Júlia időtlen története varázslatos balettben; Verdi Attila operája sztárvendéggel; Sukhishvili, a Georgiai (Grúz) Nemzeti Táncegyüttes; Gyilkos vagy áldozat? Báthory Erzsébet opera-musical; valamint a hazai zenei és színházi élet nagyjai várják a nézőket a Margitszigeten, élmény versben, zenében és táncban, családi és gyerekprogramok, kiállítások a margitszigeti nyári színház varázslatos világában.

A közel 4 hónapos szezon kínálata, a családi események, kiállítások és egyéb izgalmas rendezvények megtekinthetők a színház www.margitszigetiszinhaz.hu weboldalán.

Hogy kikkel találkozhat a Margitszigeten a nyáron?

Májustól indul a 2023-as évad, mely nagyszabású, egyedi produkciókat tartogat. Már kezdésként két világhíres brand fantasztikus produkcióját élvezheti a közöség! A SUKHISHVILI Georgiai Nemzeti Táncegyüttes tagjai fantasztikus és virtuóz táncművészek, utánozhatatlan és egyedülálló tánctechnikájukkal a világot már bejárták és meghódították. Igazi kuriózumnak tekinthetjük a tudományos-fantasztikus Jurassic Park kultikus filmek sorát. Most a 30 éves Jurassic Park 1. film-zene-koncert először mutatkozik be Magyarországon. A filmet Steven Spielberg rendezte és zenéjét John Williams zeneszerző jegyzi. A korszakalkotó film, valódi kuriózuma lesz a nyárnak. Közreműködik, a MÁV Szimfonikus Zenekar, Farkas Róbert karmester vezetésével.

Júniusban érkezik a Margitszigetre a nemzetközi hírű virtuóz, Daniel Lozakovich, akit fiatal kora ellenére mára az egyik legizgalmasabb játékú hegedűművész és a világ legnagyobb koncerttermeiben, karmestereivel arat hangos sikereket. Lozakovich fenséges muzsikálása teszi majd igazán varázslatossá a 2023-as év klasszikus zenei nyitókoncertjét, melyet évről-évre, hagyományosan, hazánk legrangosabb szimfonikus együttesével, a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral közösen rendez meg a színház. Az est karmestere Káli Gábor. Az előadás nyitásaként Caramel a Magyar Állami Operaház 150 főből álló Gyermekkarával adja elő Budapestről írt, 1873 című szerzeményét. A lélekemelő dal egy Budapesthez szóló szerelmeslevélként is értelmezhető.

A Margitszigeti Színház évről-évre világhíres operasztárokat hív Operagálájára. Idén két olyan hang érkezik, amely eléri a csillagokat! Pretty Yende és Nadine Sierra szopránját Párizs, New York, London, Bécs kiemelt operaházai után Budapesten is élvezheti a közönség. Pretty Yende csodálatos hangját legutóbb III. Károly király koronázási ünnepségén is megcsodálhattuk. A Golden Age Operagála repertoárján Verdi, Bellini, Rossini ismert dallamai mellett olyan népszerű dalok kerülnek repertoárra, mint a "A boy like that" a West Side Storyból. Az operaelőadáson a Margitszigeti Színház egyik kiemelt partnere, a Magyar Állami Operaház Zenekara működik közre. Karmester: Pablo Mielgo.

A műfaj szerelmesei, a tavaly hangosan ünnepelt Verdi: Attila operabemutató után, idén is hatalmas élménnyel gazdagodhatnak. A különleges látványvilággal és rendezéssel színre vitt előadás Kentaur, Dobó Kata és Madarász János "Madár" által készített gigantikus filmes környezetben kelti életre a hun király történetét. A kanadai John Relyea napjaink világsztár basszusa - Attila szerepének egyik legkarizmatikusabb megformálója - érkezik az előadásra. A további főszerepekben: Kolonits Klára, László Boldizsár, Gábor Géza, Haja Zsolt hangját élvezheti a közönség. Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara. Karmester: Rajna Martin. Az előadás rendezője: Aczél András. Az előadás igazi csemege az operarajongók számára. A csodálatos hangok mellett a show különleges látványvilága is garantálja a feledhetetlen élményt.

Idén Petőfit ünnepeljük, így a Margitszigeten sem maradhat el a nagy költőnk életének jelentősebb pillanatait bemutató Szabadság, szerelem! című tánc-szín-játék a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában. A darabban közreműködik: Herczegh Péter, a rendező és társrendező koreográfusok: Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa.

A musical műfajának rajongóit sem hagyja a színház élmény nélkül. A Báthory Erzsébet opera-musical, a 2012-es ősbemutató után, 2023 nyarán ismét színpadra kerül a Margitszigeti Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös produkciójaként, olyan neves főszereplőkkel, mint Benedekffy Katalin, Szemenyei János, Szilágyi János, Laczkó V. Róbert. Rendező: Bagó Bertalan, koreográfus: Novák Péter. (folyt.)



2023. május 24., szerda 12:11

Több mint színház, Élmény a Margitszigeten! - Margitszigeti Szabadtéri Színház 2023. évad (2. rész)
    Budapest, 2023. május 24., szerda (OTS) -

    A 28. Duna Karnevál Gála, mint a karneváli események koronája minden évben a Margitszigeti Szabadtéri Színház mesés környezetében bemutatott gála, a külföldi és hazai táncegyüttesek közel 300 művészének egyedülálló, közös műsora. Az este első részében bemutatkoznak a karneválra meghívott külföldi tánc és zenei együttesek Georgiától az USA-ig. A második felvonásban egy művészi együttműködésben megvalósuló előadást láthatunk Tánchimnusz címmel, mellyel a Himnusz előtt tisztelegnek, megszületésének kétszáz éves évfordulója alkalmából.

A 10. Színházi Olimpia záróeseményének a Margitszigeti Színház ad otthont. Bartók: A Csodálatos Mandarin és Ravel: Bolero című legendás szerzeményeire készült táncművek, az InterEUropa Balett előadásában, különböző nemzetiségű, válogatott táncosokkal kerül színre. A szimfonikus zenekari műként játszott művek, most egy különleges formában hangzanak fel, négykezes és két zongorás négykezes előadásban. A Bartók-művet a világhírű Bogányi Gergely és Boros Mihály, a Ravel-művet, a két művész mellett, két kiváló zongorista, Binder Károly és Varga Gábor szólaltatják meg.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházzal közös szabadtéri bemutató pedig egy népszerű operett lesz. A Luxemburg grófja, Szente Vajk rendezésében, sztár szereplőgárdával kerül bemutatása júliusban. Főszerepekben: Járai Máté, Koltai-Nagy Balázs és Bori Réka.

Sokunk kedvenc bulis dalát, a Bamboléot is elénekelhetik a nézők ezen a nyáron közösen a Margitszigeten, hisz a Chico & the Gypsies egy hamisítatlan világzenei koncert-showt ígér. Az est előzenekara a fantasztikus Romengo, az egyedi autentikus zenét játszó együttes élén Lakatos Mónikát és Rostás Mihály Mazsit hallhatjuk.

A könnyed kikapcsolódást szeretőket további koncert-show is várja: Hazánk legnépszerűbb dívája, a finom nőiességéről ismert énekesnő, Zséda első önálló Zséda - Díva című koncertshow-jával érkezik a Margitsziget színpadára.
Szerelem, érzékiség, szenvedély, azaz a Rómeó és Júlia balett, az örök klasszikus. A Prokofjev zenéjére készült balett-esszencia, most Valentina Turcu rendezésében, kirobbanó energiákkal kerül színre a Maribori Balett előadásában a Margitszigeten.

És továbbra is tánc! TANGO WITH THE STARS! Az ország legnépszerűbb, a televíziós show-műsorokból megismert versenytáncosai, versenybajnokai Astor Piazzolla, a tangó királyának műveiből álló esten varázsolják el a közönséget, tangóharmonikán kísér: Kéméndi Tamás, közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar, vezényel Hámori Máté.

Dolhai Attila 20 éve van színpadon. A népszerű színész, énekes épp 2003-ban a Mozart! musical címszerepével került be a köztudatba és ez hozta meg számára a máig tartó sikert. Az elmúlt 20 év legfontosabb szerepei, állomásai, dalai és saját zenekarának szerzeményei színesítik majd a Best of Dolhai produkciót, melyben neves sztárvendégek is feltűnnek majd. Vendégei: Janza Kata, Vágó Zsuzsi és Dolhai Luca.

Először érkezik a Margitszigetre Pápai Joci, méghozzá szimfonikus koncerttel. A balkáni, a djangó, és a cigányzene nagymesetereivel közösen megálmodott koncert, vendégfellépője Szirtes Edina 'Mókus' és a zenekar, akinek hangszerelésében megszólalnak a dalok, nem más, mint a Heureka Pop Orchestra Wien.

És a nagy nevek sora még nem ért véget! Idén a "HANG", Frank Sinatra legnagyobb slágereit is eldúdolhatjuk a Cotton Club Singers énekeseivel. László Boldizsárral, Fehér Gáborral és a csodás hölgyekkel: Kozma Orsolyával, Szűcs Gabriellával és Zsédenyi Adriennel.

Caramel pedig már régóta visszatérő vendég a Margitszigeten. Koncertjén a régi kedvencek és az új, rádiós slágerlistákat vezető szerzemények mellett részletek hangzanak el Mesterkód című musicaljéből. Sztárvendégei: Szulák Andrea, Veres Mónika (Nika) teszik még emlékezetesebbé az előadást.

A Beke Farkas Nándor vezette 100 Tagú Cigányzenekar a klasszikus zenei művek mellett, tradicionális magyar cigánymuzsikát és ez alkalommal operettslágerekkel is kedveskednek majd. A műsor lenyűgöző és megunhatatlan. Koncertjükön az Operettszínház kiváló művészeit köszönthetjük: Dancs Annamarit, Peller Annát, Peller Károlyt és Laki Pétert.

A régi visszatérők sem maradhatnak el, így érkezik majd Geszti Péter a Best of Geszti produkcióval; Fenyő Miklós a legnagyobb rock slágerekkel, Szerelmes Sziget című koncertjével; és a Budapest bár is a számos remek énekest felvonultató hagyományos nyárzáró koncertjével, a mindig izgalmas sztárvendégekkel, Jordán Adéllal és Vecsei H. Miklóssal.

De szeptemberre is marad valódi értékes szórakozás: Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde történelmi-egyházi regénye ihlette Az ÉG tartja a FÖLDET musicalt, mely most szabadtéri bemutatóként a Kecskeméti Nemzeti Katona József Színház előadásában érkezik, rendező: Cseke Péter. A musical két előadással is látható a Margitsziget varázslatos aurájú színpadán.

Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című rockoperája a tavalyi nagy siker után szeptemberben új szereposztással tér vissza a Margitszigeti Színházba. A LantArt Produkció előadását Juronics Tamás rendezésében láthatják. A főszerepekben: Bordás Barbara, György-Rózsa Sándor, Földes Tamás és Molnár Levente. Közreműködik a Szegedi Kortárs Balett, valamint a Győri Nemzeti Színház zenekara és kórusa.

Színházunk invitálja a látogatóit Budapest szívébe, a Margitsziget páratlan természeti környezetében álló színházába: a margitszigeti nyári színházba, melynek csodás adottságai, mérete, a színházi hajójárata és kikötője, a kilátó- és kiállítótérként is működő műemlék Víztornya, irodalmi sétái és ingyenes családi hétvégi meseprogramjai, közel 3000 fős nézőtere, impozáns otthont ad a művészeknek és a közönségnek egyaránt.

www.margitszigetiszinhaz.hu
(folyt.)



2023. május 24., szerda 12:11

Több mint színház, Élmény a Margitszigeten! - Margitszigeti Szabadtéri Színház 2023. évad (3. rész)
    Budapest, 2023. május 24., szerda (OTS) -

    Művészetek összekapcsolása a Margitszigeten!

Kiállítások egész nyáron a Víztorony-kilátóban

A Margitszigeti Víztorony minden évben helyet ad különleges kiállításoknak, tárlatoknak, valamint lehetőséget ad fiatal művészek bemutatkozására. A 2023-as nyár is bővelkedik izgalmas kiállításokban ezen a rendkívüli helyszínen. Az ország egyik legnagyobb víztornya igazi turisztikai látványosság, melyből láthatjuk Budapest körpanorámáját. A Víztorony lépcsőin felsétálva tárul a látogatók elé egész nyáron a Margitszigeti Színház felkérésére kiállított művek sokasága, páratlan élményt kínálva.

2023-ban is érdemes lesz felmenni a toronyba, hisz megtekinthető lesz egy tárlat Budapest 150 éves születésnapja alkalmából, a legendás grófnő, Báthory Erzsébet életéről és Attila hun királyról.

www.margitszigetiszinhaz.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.