OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. szeptember 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. május 25., csütörtök 08:00

Új tulajdonosa van a Kodolányi János Egyetemnek
    Budapest, 2023. május 25., csütörtök (OTS) - Gattyán György üzletember három év után adta új kézbe az Egyetem fenntartói jogait

    Június 1-vel új tulajdonosa van a harmincéves Kodolányi János Egyetemnek. Gattyán György 2020 márciusában 3 évre vállalta az Egyetem fenntartását. A 3 év alatt a felsőoktatási intézmény növelni tudta hallgatói létszámát, számos racionalizálást hajtott végre és mintegy tucatnyi új szakot, szakirányú képzést indított el. Gattyán György üzletember, a KJE Fenntartó Zrt. vezérigazgatója szerint az elmúlt 3 év alatt sikerült biztosítani az egyetem és a hozzátartozó gimnázium stabil működését.

"Évekig húzódó nemzetközi világjárvány és szomszédos országban zajló háború is egyértelműen sújtotta Magyarország első magánegyetemét, amely évek óta nem jutott számottevő állami forrásokhoz. Azt gondolom, mind szakmailag, mind anyagilag az elmúlt években jelentősen hozzájárultunk ahhoz, hogy Magyarországon a felsőoktatás egy magánegyetem által még színesebb, versenyképesebb legyen." - jelentette ki Gattyán György.

Az egyetem fenntartója 2023. június 1-től a Pro Universitate Albensis Oktatási, Beruházási, és Koordinációs Zrt. lesz. Az új tulajdonosi kör olyan székesfehérvári kis- és középvállalkozások konzorciuma, melynek tagjai több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az oktatás, a pályaorientáció, a felnőttképzés és közösségi szolgáltatások, valamint intézmény működtetés és fenntartás területén és kifejezetten az egyetem hosszútávú fenntartásának céljából alapították meg a részvénytársaságot. Az új tulajdonos vezérigazgatója, Mahler Balázs szerint a felsőoktatási intézmény jó kezekből még jobb kezekbe kerül, mivel egyrészt szeptembertől közel 1000 fővel növeli eddigi hallgatóinak létszámát, másrészt részletesen kidolgozott, hosszútávú stratégiai tervvel, stabil finanszírozással, innovatív szolgáltatási környezetben veszi át a Kodolányi János Egyetemet.

"A cél az, hogy a Kodolányi János Egyetem erősítse lokális pozícióit, de mindezek mellett a globális felsőoktatási piacon is bővüljön és Magyarország egyik legjobb, a piaci igényekre közvetlenül és gyorsan reagáló, hallgató-központú, önfenntartó magánegyeteme legyen rövid időn belül. Ehhez nagyban hozzájárulnak az elmúlt években a hibrid oktatás területén szerzett tapasztalatok, és az a rugalmasság, amely az Egyetem eddigi működését is jellemezte. Az Egyetemnek meg kell tanulnia illeszkedni a megváltozott munkaerőpiaci igényekhez megtartva a minőségorientált működést" - jelentette ki Mahler Balázs, a KJE Fenntartó Zrt. új tulajdonosának vezérigazgatója.

A Kodolányi János Egyetemnek jelenleg 3 városban mintegy 3000 hallgatója van. Székesfehérváron gimnáziumot működtet, emellett pedig saját akkreditált nyelvvizsgaközponttal és öt önálló kutatóintézettel rendelkezik. Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Egyetem alapító rektora szerint a tulajdonosváltás tovább segíti az egyetem megújulási törekvéseit.  

"Az elmúlt néhány évben a volt tanítványunk, Gattyán György tulajdonában lévő Docler Holding tette lehetővé, hogy egyetemünk sikerrel meg tudja valósítani az Intézményfejlesztési Tervében foglalt programját és több mint húsz új, különböző szintű szakot indíthasson, modern kutatási projekteket fejlesszen, kutatóintézeteket alapítson a fenntarthatóság és a városfejlesztés területén. Ugyanígy eredményesen szerepeltünk három angol nyelvű programmal nemzetközi akkreditációs megmérettetésen is, ami szintén az Egyetem minőségi fejlődését igazolja. Az idei tanévben több mint duplájára nőtt a jelentkezések száma, megyei és regionális szerepünk is tovább fejlődött - jelentette ki Dr. Szabó Péter, az intézmény rektora.

Sajtókapcsolat:

Nemes Tamás
kommunikációs és CSR vezető - Docler cégcsoport
nemes.tamas@doclerservices.hu
06305739642
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.