OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. november 21., kedd 09:51

Az AstraZeneca elindítja az Evinovát, egy egészségügyi technológiai vállalkozást, hogy felgyorsítsa az innovációt, valamint a klinikai vizsgálatok elvégzését és jobb egészségügyi eredményeket érjen el az élettudományok ágazatában (1. rész)
    Wilmington, Del., 2023. november 21., kedd (Business Wire/OTS) - Az Evinova az AstraZenecán belül külön egészségügyi technológiai vállalkozásként fog működni - Az Evinova globális méretű digitális egészségügyi megoldásai bizonyítékokon alapulnak, tudományos alapúak és emberi tapasztalatokon nyugszanak a klinikai vizsgálati szponzorok, klinikai kutatószervezetek (CRO-k), illetve a klinikai vizsgálati helyszíneken dolgozó ápolócsoportok és betegek kiszolgálására - A globálisan vezető klinikai kutatószervezetekkel, a Parexel-lel és a Fortreával kötött első stratégiai együttműködések lehetővé teszik, hogy az Evinova digitális egészségügyi megoldásait széles ügyfélkörük számára kínálják.

    Az AstraZeneca a mai napon bemutatja az Evinovát, a digitális egészségügyi megoldások vezető szolgáltatóját, hogy jobban megfeleljen az egészségügyi szakemberek, a szabályozó hatóságok és a betegek igényeinek. Az AstraZeneca hosszú távú támogatásával, valamint a Parexel és a Fortrea stratégiai együttműködésével az Evinova globális méretű digitális termékeket és szolgáltatásokat kínál az élettudományok és az egészségügyi szektor számára.

A klinikai vizsgálatok tervezésének és szállításának optimalizálása érdekében az Evinova kiemelten kezeli az AstraZeneca által már világszerte használt, megalapozott és méretezett digitális technológiai megoldások piacra dobását. Ez csökkenti az új gyógyszerek kifejlesztésének idejét és költségeit, közelebb hozza az ellátást a betegek otthonához, és enyhíti az egészségügyi rendszerekre nehezedő terheket. Az Evinova emellett a digitális távoli betegmonitoring és a digitális terápia lehetőségeit is fel fogja kutatni az ezeken a területeken indított digitális innovációk sorozatával.

Az AstraZeneca új terápiák fejlesztése terén szerzett mély tapasztalataira támaszkodva, valamint betegek és klinikai kutatók ezreinek tapasztalataira építve az Evinova megalapozott technológiai megoldásokat kínál a gyógyszerészeti, biotechnológiai és CRO szervezetek számára a klinikai kutatások globális támogatása érdekében. A technológiákat már több mint 40 országban alkalmazták több, az AstraZeneca által támogatott klinikai vizsgálat sikeres lebonyolítása során.

Pascal Soriot, az AstraZeneca vezérigazgatója elmondta: "A gyógyszerfejlesztés jövője digitális megoldásokkal felgyorsítható. Meggyőződésünk, hogy az Evinova tudományos szakértelmének és a mesterséges intelligencia-kompatibilis digitális technológiák nagyszabású fejlesztése terén elért eredményeinek ötvözése valódi lehetőséget kínál a betegellátás alapvető javítására, az egészségügyi ellátás átalakításának előmozdítására, valamint a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére."

Cristina Duran, az Evinova elnöke a következőket nyilatkozta: "Izgatottan várjuk, hogy az AstraZeneca gyógyszerfejlesztési láncának kiszolgálására kifejlesztett, globális méretű digitális megoldások portfólióját a szélesebb élettudományi közösséghez is eljuttassuk. Meggyőződésünk, hogy ez elősegíti az ágazat előremozdítását a digitális egészségügyben, mivel tudjuk, hogy az egészségügyi szakembereknek és a szabályozó hatóságoknak olyan digitális megoldásokra van szükségük, amelyek a gyógyszerparban működnek, és széles körben támogatják a betegeket. Az ágazaton belülről származó, bizonyított tapasztalattal rendelkező Evinova egyedülálló helyzetben lesz ahhoz, hogy tudományosan megalapozott, bizonyítékokon alapuló és emberi tapasztalatokon nyugvó megoldásokat kínáljon a betegek tapasztalatainak és eredményeinek javítása érdekében."

A globálisan vezető kutatószervezetek (CRO-k), a Parexel és a Fortrea megállapodásokat kötöttek arról, hogy az Evinova digitális egészségügyi megoldásait kínálják széles ügyfélkörük számára. Az Evinova az Accenture-rel és az Amazon Web Services-szel együttműködve felgyorsítja az iparági elterjedést, valamint fenntartja és bővíti digitális termékei globális elérhetőségét.

Az Evinova az AstraZenecánál szerzett klinikai és szabályozási tapasztalatait a digitális technológia mélyreható szakértelmével ötvözi, amely magában foglalja a stratégiát és a fejlesztést, a digitális termékfejlesztést, az adattudományt és a mesterséges intelligenciát (AI), a felhasználói élmény tervezését, valamint a viselkedéstudományt. A digitális megoldások mellett az Evinova egyedi tudományos megoldásokat is kínál majd, beleértve a beteg távoli megfigyelését és az újszerű végpontmegoldásokat, illetve próbatervezési és tanácsadási szolgáltatásokat. (folyt.)



2023. november 21., kedd 09:51

Az AstraZeneca elindítja az Evinovát, egy egészségügyi technológiai vállalkozást, hogy felgyorsítsa az innovációt, valamint a klinikai vizsgálatok elvégzését és jobb egészségügyi eredményeket érjen el az élettudományok ágazatában (2. rész)
    Wilmington, Del., 2023. november 21., kedd (Business Wire/OTS) -

    Megjegyzések

Az Evinova termékei és megoldásai

Az Evinova a betegekkel közösen létrehozta az Evinova gyógyszerfejlesztő csomagot, egy digitális megoldáscsomagot, amelynek célja, hogy minden résztvevő - betegek, egészségügyi szakemberek és kutatók - számára előnyöket biztosítson. A csomag tartalma:

Evinova egységes próbamegoldás: Globális GxP által jóváhagyott megoldás a klinikai vizsgálatok végrehajtásának javítása érdekében a betegek, a klinikai vizsgálati helyszín személyzete és a klinikai vizsgálatot szponzoráló személyzet számára. Lehetővé teszi a hagyományos, hibrid és decentralizált klinikai vizsgálatok elvégzését, miközben javítja a betegek élményét. Az egységes próbamegoldás támogatja az elsődleges és másodlagos végpontadatok közvetlen begyűjtését, beleértve az új, digitálisan engedélyezett végpontokat és a csatlakoztatott orvosi eszközöket és érzékelőket mind a vizsgálat helyszínén, mind a páciens otthonában. Támogatja továbbá a virtuális látogatásokhoz nyújtott szolgáltatásokat, ideértve a gyógyszerek közvetlenül a beteghez történő kiszállítását, a távegészségügyi ellátást, a távoli betegmonitorozást és az emberi biológiai minták nyomon követését. A páciensek interakciója egy könnyen használható, lebilincselő alkalmazáson keresztül történik, amely több mint 40 országban és 80 nyelven érhető el. A webhely interakciója egy egyszeri bejelentkezési portálon keresztül működik.

Az Evinova tanulmány modellje és tervezése: Mesterséges intelligencia (AI) és gépi tanulási algoritmusok segítségével, valamint a kritikus tervezési változók figyelembe vételével elősegíti a klinikai fejlesztést és az operatív csoportokat az optimális vizsgálat megtervezésében. A csapatok ország- és telephelyszinten megtervezhetik tanulmányaikat, automatikus költségszámítást kaphatnak, és felmérhetik az operatív megvalósíthatóságot az adott indikációból származó tényleges adatok alapján. Megtekinthetik a múltbeli adatokat és a jövőbeli trendeket is előre jelezhetik. A modul a vizsgálat szénlábnyomának és a betegek tapasztalataira gyakorolt hatásának becslésére modelleket is tartalmaz. Az együttműködés és a forgatókönyv-összehasonlítási képességek révén a csapatok felgyorsíthatják a döntéshozatalt.

Evinova portfóliókezelés: Átlátható, valós idejű betekintések és prediktív elemzések révén támogatja a klinikai programok és vizsgálatok kezelését, a jelentéskészítést és az irányítást. Minden fázisban teljes képet nyújt a portfólióról, és lehetővé teszi a klinikai programok és vizsgálatok nyomon követését globális, regionális, országos és telephelyi szinten. Prediktív algoritmusokat használ a jövőbeli kulcsfontosságú mérföldkövek meghatározásához, ezzel lehetővé teszi a tanulmányok vezetőinek, hogy megértsék a tervektől való eltéréseket, és támogatja a megfelelő beavatkozást.

Digitális egészségügy

A digitális egészségügyi technológiák alkalmazása megoldást jelent az egészségügyi költségek csökkentésére, miközben hozzájárul a páciensek élményének és eredményeinek javításához is. A 2006-2010-es GDP körülbelül 6%-áról kiindulva az OECD-országok összesített közegészségügyi és tartós gondozási kiadásai 2060-ban várhatóan legalább 9,5%-ot tesznek majd ki. A BRIICS-országokban a kiadási arányok is jelentős mértékben növekedni fognak, és 2060-ra elérik a GDP 10%-át, hacsak nem hajtanak végre költségcsökkentő politikát.(1) A 2018-as egészségügyi kiadásokra vonatkozó információk alapján a McKinsey becslése szerint a digitális egészségügyi beavatkozások önmagukban közel 500 milliárd dollár megtakarítást érhetnek el az Egyesült Államok egészségügyi rendszerében, amennyiben teljes mértékben elfogadják őket.(2)

A digitális egészségügy egy hatalmas (+900 milliárd dollár 2032-re) és növekvő (13,6% CAGR 2022-2032) piac. A K+F digitális egészségügyi és ellátási szolgáltatások piaca távoli betegfelügyelettel együtt a teljes digitális egészségügyi piac körülbelül 60%-át teszi ki.(3). A fennmaradó 40% szűrésből és diagnosztikából, wellness- és betegségmegelőzésből, terápiák ellátásából és digitális gyógyszertárakból áll.

Digitális egészségügyi technológia és klinikai kutatás

A gyógyszerfejlesztési folyamat költségeinek és idejének jelentős részét a klinikai vizsgálatok teszik ki, nem pedig a molekulák tervezése. Mindazonáltal létfontosságúak a gyógyszerfejlesztési és -engedélyezési folyamatban, és kulcsfontosságú szerepük van az innovatív gyógyszerekhez való hozzáférésben. A tanulmányok becslése szerint egy új gyógyszer piacra dobása jelenleg akár 2 milliárd dollárba kerül(4) és az egyik tanulmány szerint a klinikai vizsgálatok kezdetétől a jóváhagyásig tartó átlagos időtartam 7,1 év.(5) Az iparágban a klinikai vizsgálatok csaknem 80%-a nem felel meg az elvárt határidőknek,(6) és a rákos betegeknek csupán 3-5%-a vesz részt klinikai vizsgálatban.(7) Számos csoport, köztük a marginalizált faji és etnikai csoportok, a nők és más populációk alulreprezentáltak a klinikai vizsgálatokban.(8)

A Nature Medicine-ben nemrégiben megjelent AstraZeneca-cikkben a vezető szerző, Cristina Duran bebizonyította, hogy a digitális egészségügyi technológia alkalmazása a klinikai vizsgálatok során gyorsított határidőkkel és csökkentett költségekkel javíthatja a betegek élményét.(9) (folyt.)



2023. november 21., kedd 09:52

Az AstraZeneca elindítja az Evinovát, egy egészségügyi technológiai vállalkozást, hogy felgyorsítsa az innovációt, valamint a klinikai vizsgálatok elvégzését és jobb egészségügyi eredményeket érjen el az élettudományok ágazatában (3. rész)
    Wilmington, Del., 2023. november 21., kedd (Business Wire/OTS) -

    AstraZeneca

Az AstraZeneca egy globális, tudományos alapú biogyógyszerészeti vállalat, amely az onkológia, a ritka betegségek és a biogyógyszerészet területén kapható vényköteles gyógyszerek felfedezésére, fejlesztésére és kereskedelmi forgalomba hozatalára összpontosít, ideértve a szív- és érrendszeri, vese anyagcserét, valamint a légzőszervi immunológiát. A cambridge-i (Egyesült Királyság) székhelyű AstraZeneca több mint 100 országban működik, és innovatív gyógyszereit betegek milliói használják világszerte. Kérjük, látogasson el az astrazeneca.com oldalra, és kövesse a Vállalatot a a közösségi médiában @AstraZeneca..

Evinova

Az Evinova egy egészségügyi technológiai vállalkozás, amely felgyorsítja a jobb egészségügyi eredmények elérését azáltal, hogy belülről hajtja előre az élettudományi szektort a digitális egészségügyben. A tudományos alapú szakértelem, a bizonyítékokon alapuló hajthatatlanság és az emberi tapasztalatok által vezérelt betekintés segítségével digitális megoldásainkat tudatosan úgy alakítottuk ki, hogy mindenki számára jobb egészségügyi eredményeket tegyünk lehetővé. Az Evinova egy egészségügyi technológiai üzletág az AstraZeneca csoporton belül.

Kapcsolat

A befektetői kapcsolatokkal foglalkozó csapattal való kapcsolatfelvétel részleteiért kattintson ide. A médiakapcsolatokhoz kattintson ide - https://www.astrazeneca.com/media-centre/contacts.html.

Referenciák
     (1.)    OECD. Mi az egészségügyi kiadások jövője? Elérhetőség: https://www.oecd.org/economy/health-spending.pdf. Hozzáférés 2023. november.
     (2.)    McKinsey & Company. Egészségügyi technológia a gyors sávban: Mi táplálja a befektetők izgalmát? Elérhetőség: https://www.mckinsey.com/industries/life-sciences/our-insights/healthtech-in-the-fast-lane-what-is-fueling-investor-excitement. Hozzáférés 2023. november.
     (3.)    Precedence Research. Digital Health Market (Összetevők szerint: szoftver, hardver és szolgáltatások; Technológia szerint: távegészségügy [távegészségügy és távellátás], mHealth [alkalmazások és hordható eszközök], digitális egészségügyi rendszerek [elektronikus receptrendszerek és elektronikus egészségügyi nyilvántartások] és egészségügyi elemzések) - Globális piac mérete, Trendek elemzése, Szegmens előrejelzések, Regionális kitekintés 2023-2032. Elérhetőség: https://www.precedenceresearch.com/digital-health-market. Hozzáférés 2023. november.
     (4.)    Deloitte. Deloitte Pharma tanulmány: A K+F befektetések megtérülésének csökkenése. Elérhetőség: https://www2.deloitte.com/ch/en/pages/press-releases/articles/deloitte-pharma-study-drop-off-in-returns-on-r-and-d-investments-sharp-decline-in-peak-sales-per-asset.html. Hozzáférés 2023. november.
     (5.)    Deloitte. Deloitte Pharma tanulmány: A K+F befektetések megtérülésének csökkenése. Elérhetőség: https://www2.deloitte.com/ch/en/pages/press-releases/articles/deloitte-pharma-study-drop-off-in-returns-on-r-and-d-investments-sharp-decline-in-peak-sales-per-asset.html. Hozzáférés 2023. november.
     (6.)    Clinical Trials Arena. A klinikai vizsgálatok késése: Amerika betegtoborzási dilemmája. Elérhetőség: https://www.clinicaltrialsarena.com/features/featureclinical-trial-patient-recruitment/. Hozzáférés 2023. november.
     (7.)    Baquet, C.R., Commiskey, P., Daniel Mullins, C., Mishra, S.I., Toborzás és klinikai vizsgálatokban való részvétel: társadalmi-demográfiai, vidéki/városi és egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés előrejelzései. Cancer Detect Prev. 2006;30(1):24-33. Elérhetőség: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3276312/. Hozzáférés 2023. november.
     (8.)    Schwartz, A.L, Aslan, M., Morris, A.M., Halpern, S.D., Miért fontos a különböző klinikai vizsgálatokban való részvétel? N Engl J Med 2023; 388:1252-1254. Elérhetőség: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp2215609#article_references. Hozzáférés 2023. november.
     (9.)    Durán, C.O., Bonam, M., Björk, E. et al. A digitális egészségügyi technológia megvalósítása a klinikai vizsgálatokban: a 6R keretrendszer. Nat Med (2023). Elérhetőség: https://doi.org/10.1038/s41591-023-02489-z. Hozzáférés 2023. november.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20231120599101/hu/

Kapcsolat
Brendan McEvoy
1-302-885-2677

Forrás: AstraZeneca


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.