OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. február 13., kedd 10:05

Az Egyesült Arab Emírségek Fejlett Technológiák Kutatótanácsa (ATRC) globális technológiai kutatás-fejlesztési platformot mutat be a 2024-es Világkormányzati Csúcstalálkozón (WGS): 200 millió dolláros alapot különít el a fejlődő országok… (1. rész)
    Dubaj, Egyesült Arab Emírségek, 2024. február 13., kedd (Business Wire/OTS) - Az Egyesült Arab Emírségek Fejlett Technológiák Kutatótanácsa (ATRC) globális technológiai kutatás-fejlesztési platformot mutat be a 2024-es Világkormányzati Csúcstalálkozón (WGS): 200 millió dolláros alapot különít el a fejlődő országok innovációjának felgyorsítására / Az ATRC minden olyan nemzetet megszólít, amelyek technológiai kihívásaikra kutatás-fejlesztési megoldásokat keresnek - Támogatja az erőforrások és a kutatási költségek fedezésére szolgáló alapot, valamint fejlett technológiai innovációkkal ruházza fel a fejlődő országokat

    Abu Dhabi Fejlett Technológiák Kutatótanácsa (ATRC) a 2024-es Világkormányzati Csúcstalálkozó (World Governments Summit, WGS) első napján tett, mérföldkőnek számító bejelentésében olyan úttörő kezdeményezést mutatott be, amelynek célja a legmodernebb technológiai megoldásokhoz való globális hozzáférés megkönnyítése. Az újonnan elindított "ATRC Global Tech R&D Platform" (ATRC Globális technológiai K+F platform) csatornaként szolgál a világ országai számára, hogy egyedi kihívásaik megoldása érdekében kiaknázzák az Egyesült Arab Emírségek technológiai szakértelmét.

Abu Dhabi és a tágabb értelemben vett Egyesült Arab Emírségek fejlett kutatási és fejlesztési (K+F) ökoszisztémájának hajtóerejeként ez a kezdeményezés alátámasztja az ATRC inkluzív növekedés és a globális jólét előmozdítása mellett szóló elkötelezettségét. A gyors technológiai átalakulás korszakában a platform arra törekszik, hogy áthidalja a nemzetek által világszerte tapasztalt technológiai hiányosságokat azáltal, hogy testreszabott megoldásokat kínál sürgető igényeikhez.

A platformon keresztüli alkalmazások kezdeményezéséhez az ATRC 200 millió dolláros finanszírozási alapot különít el az innováció felgyorsítására, különösen a feltörekvő és fejlődő országok számára. Az erőforrás- és kutatási költségek fedezésére vállalt kötelezettségvállalás révén a finanszírozás megkönnyíti a kifinomult technológiai megoldások kifejlesztését, felhatalmazva ezeket a nemzeteket, hogy lépést tartsanak a legújabb fejlesztésekkel.

Az ATRC Globális technológiai K+F platformja kormányok, szervezetek és jogosult érdekelt felek jelentkezését várja a világ minden tájáról, és az együttműködésre, valamint az inkluzivitásra helyezi a hangsúlyt. Szigorú értékelési folyamatok mentén a platform küldetéséhez igazodó kezdeményezések hat kiemelt ágazatban kapnak támogatást: repülés és űrkutatás; élelmiszer és mezőgazdaság; egészségügy; biztonság és védelem; fenntarthatóság, környezet és energia; illetve közlekedés.

Őexcellenciája (H.E.) Faisal Al Bannai, a Fejlett Technológiák Kutatótanácsának (ATRC) főtitkára a kezdeményezés mélyreható globális hatását hangsúlyozva elmondta: "Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy minden nemzetet ellássunk azokkal az eszközökkel, amelyek ebben a technológia-vezérelt világban szükségesek a boldoguláshoz. Az ATRC készen áll arra, hogy a világ országaival partneri viszonyt létesítsen, technológiai szakértelmünket kihasználva kihívásaik kezelésére, valamint ösztönözzük a kollektív fejlődést a mesterséges intelligencia által vezérelt korszakban."

Közel négy év alatt az ATRC több mint 70 országból származó 850 kutatóval robusztus K+F ökoszisztémát alakított ki. Egy egész ökoszisztémát létesített, amely módszeresen támogatja a technológia fejlesztési útjának minden kritikus szakaszát. Az ASPIRE szervezete nagyszabású kihívások és világméretű versenyek révén globális tehetségeket gyűjt össze, és azonosítja a technológiai hiányosságokat ügyfelei körében. A Technológiai és Innovációs Intézet (TII) a szándékos kimenetelű alkalmazott kutatásra összpontosítva vezető kutatóknak és tudósoknak ad otthont, míg a VentureOne kereskedelmi forgalomba hozza megoldásait, K + F termékeket és szolgáltatásokat szállít a laboratóriumból a piacra.

Az ATRC a lehetőségek széles tárházát kínálja a kvantum és mesterséges intelligencia (AI), az autonóm robotika és a kriptográfia, valamint a fejlett anyagok, a meghajtás és az űrkutatás területén, a technológiai igényeket pedig az ötleteléstől az innovációig tereli.

Az adott entitás technológiai nehézségeinek azonosításától kezdve a testreszabott K+F megoldások kidolgozásáig az ATRC összehangolja a technológiai fejlődés teljes életciklusát a támogatásra szoruló vállalatok és országok számára. A globális válaszúton elhelyezkedve hatóköre a teljes világra kiterjed, és valóban globális léptékben segíti az innovációt.

Al Bannai a Világkormányzati Csúcstalálkozó plenáris ülésén fog felszólalni, kiemelve nézeteit a mesterséges intelligencia fejlődéséről és a felmerülő lehetőségekről.

Dr. Ray O. Johnson, az ATRC globális alkalmazott kutatási részlegének, a TII-nek vezérigazgatója optimizmusát fejezve ki az alap innovációkat katalizáló potenciáljával kapcsolatban a következőket mondta: "Ezen a platformon keresztül az átalakító erejű technológiák erejét felszabadítva, és a gazdasági növekedést beindítva segítünk világszerte azonosítani a kiaknázatlan innovációkat."

Az ATRC az együttműködésre, illetve a globális technológiai környezethez való hozzájárulásra ösztönzi a nemzeteket. Az ATRC technológiai K+F alappal kapcsolatos további részletekért a pályázók az ASPIRE-en keresztül fordulhatnak a Tanácshoz az aspireuae.ae címen. (folyt.)



2024. február 13., kedd 10:05

Az Egyesült Arab Emírségek Fejlett Technológiák Kutatótanácsa (ATRC) globális technológiai kutatás-fejlesztési platformot mutat be a 2024-es Világkormányzati Csúcstalálkozón (WGS): 200 millió dolláros alapot különít el a fejlődő országok… (2. rész)
    Dubaj, Egyesült Arab Emírségek, 2024. február 13., kedd (Business Wire/OTS) -

    Azért vagyunk itt, hogy azonosítsuk a technológiai hiányosságokat, és olyan kifinomult megoldásokat hozzunk létre, amelyekre az országoknak egy ellenálló jövő érdekében szükségük van" - árulta el Stephane Timpano, az ASPIRE vezérigazgatója.

Hasonló álláspontot képviselve a fejlett technológiák szélesebb körű elterjedésének támogatása érdekében, tavaly a Technológiai és Innovációs Intézet (TII) az elsők között volt, amely az Apache 2.0 licenc alatt nagy nyelvi modelljét, a Falcon 40B-t jogdíjmentesen nyílt forráskóddal látta el.

*Forrás: AETOSWire

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20240212015014/hu/

Kapcsolat
Jennifer Dewan, Kommunikációs főigazgató
jennifer.dewan@tii.ae .

Fejlett Technológiák Kutatótanácsa (ATRC)
comms@atrc.gov.ae


Forrás: Advanced Technology Research Council


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.