OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. február 14., szerda 10:16

A magyar diákok a világ legjobb újságíróitól és Pulitzer-díjasoktól tanulhatnak. A Journey Journalism Bootcamp már kilencedik alkalommal várja a jelentkezőket
    Prága, 2024. február 14., szerda (OTS) - A Journey International Summer School olyan újságíróhallgatóknak szól, akik a világ 14 országából, többek között Magyarországról, Lengyelországból, Szlovákiából, Csehországból, Ukrajnából, Nagy-Britanniából és az Egyesült Államokból érkeznek. A fiatal újságírók a nemzetközi újságírás elitjétől tanulhatnal, és gyakorlati ismereteket szerezhetnek a jövőbeli médiamunkájukhoz. A 10 napos intenzív programra 2024 augusztusában kerül sor a cseh fővárosban, Prágában. A sikeres pályázók teljes ösztöndíjat kapnak, amely fedezi a tanfolyamon való részvétel költségeit.

    Michaela és Zdeněk Bakala által alapított Bakala Foundation immár kilencedik alkalommal szervezi meg a népszerű újságírói nyári iskolát. A program lehetőséget kínál a jövő szenvedélyes újságíróinak, hogy tapasztalatot szerezzenek a globális média világában, például a CNN, a The New Yorker, a The New York Times, a Reuters, a Bloomberg és az Associated Press szakembereitől. Az idei előadók között olyan kiválóságok is szerepelnek, mint a rangos Pulitzer-díj három nyertese: Adam Entous (The New York Times), Brenna Smith (The Baltimore Banner) és Ben Taub (The New Yorker).

Petra Judová, a Journey program vezetője így fogalmaz: "Szeretnénk lehetőséget adni a feltörekvő újságíróknak, hogy olyan világhírű újságíróktól tanulhassanak, akikkel egyébként nem találkozhatnának. Szilárdan hisszük, hogy a legjobb módszerek határokon átívelő megosztása kulcsfontosságú a minőségi, etikus újságírás előmozdítása szempontjából, különösen napjaink viharos időszakában."

A résztvevők nemcsak számos érdekes előadást hallgathatnak meg, hanem gyakorlati feladatokon és riportokon is dolgoznak majd, miközben megismerkednek az újságírói munka legújabb trendjeivel. A Journey nemzetközi dimenziójának köszönhetően a hallgatók szakmai kapcsolatokat és barátságokat építhetnek a világ minden tájáról érkező feltörekvő újságírókkal.

Az érdeklődők 2024. április 3-ig nyújthatják be pályázatukat a Bakala Foundation honlapján (https://www.bakalafoundation.org/en/programs/journey/). Az ösztöndíjra olyan legalább két év felsőfokú tanulmányt elvégzett egyetemi hallgatók jelentkezését várjuk, akik vagy az újságírás és a médiatudomány területén folytatják tanulmányaikat, vagy más szakterületen tanulnak, de úságírói pályára készülnek. A sikeres jelentkezőket a szervező állja az olyan költségekért, mint a tanfolyam díja, az utazás, a szállás és az étkezés.

A Journey Summer School mellett a Bakala Foundation szervezi az Achilles-adattanfolyamot is, amely kifejezetten az oknyomozó újságírásra fókuszál. A hallgatók betekintést kapnak az oknyomozó újságíró munkájába, és tapasztalt szakemberektől tanulják meg a szükséges módszereket és eljárásokat. Ezután lehetőségük nyílik arra, hogy egy mentor irányításával saját oknyomozó ügyükön dolgozzanak anyanyelvükön. Az Achilles Data képzésre 2024 áprilisában lehet jelentkezni, maga a kurzus pedig ősszel indul.

A Journey-ről és az Achilles Data-ról további információkért látogasson el az honlapjára: https://www.bakalafoundation.org/en/


Médiakapcsolat:
Tereza Fialová
Junior PR Consultant, MSL Czech Republic
tel.: +420 601 354 062, e-mail: tereza.fialova@mslgroup.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.