OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2024. február 14., szerda 12:06

Kökény Attila és Rakonczai Viktor nagy koncertet ad a Margitszigeti Színházban / Szeretnénk együtt valami egyedülállót alkotni itthon
    Budapest, 2024. február 14., szerda (OTS) - ÉBREDÉS. Pontos a cím, melyet a két tehetséges és ismert zenész, Kökény Attila és Rakonczai Viktor adott 2024-es margitszigeti koncertjének. Meghitt, őszinte, lélekemlő zene és egyedülálló hangulat kel életre július 13-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Felcsendülnek majd olyan slágerek is, mint a Nincs semmi másom, a Mindhalálig mellettem, a Szerelem miért múlsz és az Őrizd az álmod.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240214_005.jpg

Program: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/ebredes-kokeny-attila-rakonczai-viktor-koncert/

Alkotás és barátság

A két zenész sorsának összefonódása 2011-re nyúlik vissza, amikor Attila első szólólemezéhez keresett szerzőket, dalokat. Az akkori találkozás már előrevetítette, hogy a jövőben még lesz összefonódás a két sztár zenei életében. Ez a fúzió nem csupán a zenei sikereben mutatkozik meg, hisz a magánéletben is megnyilvánul, hiszen egy szoros, ahogy ők fogalmaznak: "örökre szóló" barátság fűzi össze őket. Az eleinte még kétszemélyes produkcióként indult közös munka immár kinőtte magát és egy, a szakma legjobbjaiból álló 11 tagú, komoly, nagy zenekar áll a "főhősök" mögött, fantasztikus hangzást nyújtva.

Több mint egy évtizedet vártak

Évtizedek óta ismerik egymást, a szimpátia és a közös hivatás mindig megvolt, az összehang abban is megmutatkozott, hogy Viktor írta a máig egyik legnépszerűbb Kökény-slágert, Nincs semmi másom című dalt. Siker ide vagy oda, ők ezután is több mint egy évtizedet vártak arra, hogy együtt alkossanak, zenéljenek, koncertezzenek. A két évvel ezelőtti találkozás és a közös zenélés azután végre elhozta az érzést mindkettőjükben, hogy együtt még többre, még nagyobbra hivatottak.

"Számomra nem kérdés, hogy a tehetségünk Isten ajándéka. Se én, se Viktor nem tanultunk zeneszerzést, mégis olyan dalokat alkotunk, a szerzeményeinkkel pedig olyan sikereket érünk el, amit más, tanult énekesek, zenészek közel sem." - mondta el Attila.

"Ati miatt húsz év után kijöttem a stúdióból, és újra színpadra álltam. Egy színpadon állni vele egy euforikus állapot, egy leírhatatlan érzés. Egyszerűen elmondhatatlan, amikor valami úgy szólal meg tizenkét ember zeneiségével, ahogy azt te megálmodtad, ahogy az a legszebb." - nyilatkozta Viktor.

A zene az, ami számít

A két művész elmondása alapján egyszerűen szeretnének együtt valami olyan egyedülállót alkotni itthon, amit más nem. Szerencsésnek érzik magukat, hogy ilyen jó barátok lettek és inspirálhatják egymást, mindketten tudnak segíteni egymásnak a fejlődésben, az alkotásban.

A turné legfontosabb állomása a Margitszigeti Szabadtéri Színpad. Bár Attila és Viktor személye már garancia a sikerre, a margitszigeti koncertet ezen felül egy kibővített zenekarral és egy igazi legendával teszik még különlegesebbé. Horváth Charlie karakteres hangja és lenyűgöző személyisége tovább emeli majd a hangulatot.

www.margitszigetiszinhaz.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.