OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. június 5., szerda 13:20

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Hét év után újabb horgász nagykövetekkel, újra a megújult Maconkán
    Budapest, 2024. június 5., szerda (OTS) - A mai napon a Bátonyterenyén a Mátra lábainál, az ország egyik legismertebb horgászvizén, a Maconkai-víztározón és tórendszerén kerül megrendezésre a sporthorgászat újabb ünnepe, a Magyar Horgászat Nagyköveteinek XI. Találkozója és Horgászversenye. Ez az a rendezvény, ahol a nagykövetek, a nemzeti horgászsport élversenyzői, a horgászszövetség tagszervezeteinek, speciális jogállású tagjainak vezető tisztségviselői és a MOHOSZ "Magyar Csapat" szakszövetségi sporttámogatási rendszer támogatói, valamint a térség és a média képviselői nem "csak" találkoznak, hanem a versenyzés mellett, kötetlen hangulatban egyben eszmét is cserélnek a magyar horgászat és a horgászturizmus jelenéről és jövőjéről is. Ezen alkalom egyben egy jelentős helyi beruházás ünnepélyes átadásával is összekötésre került.

    Mint talán már köztudott, a magyar horgászat nagykövetei olyan kiemelkedő közéleti személyek közül kerülnek ki, akik a horgászsportot széles körben népszerűsíteni tudják hazánkban, ezzel hozzájárulva e remek szabadidős tevékenység további fejlesztéséhez is. Eddig 13 nagykövet került megbízásra, közöttük sportolók, színészek és egyéb közéleti személyiségek, akik közül kiemelnénk dr. Áder János volt köztársasági elnököt. Legutóbb új nagykövet megbízására a 2017. évben, itt, Maconkán került sor. Rohan az idő… Ezen tény, valamint a horgászlétszám időközben bekövetkezett jelentős emelkedése is indokolta a kör további bővítését. Ma Fodor Rajmund és a Lőrincz-testvérek, Viktor és Tamás lettek a magyar horgászat új nagykövetei és már ismert a jövő évi folytatás számos "nagy neve" is.

Maga a találkozó olyan vízpartokon kerül megrendezésre, ahol a versenysporttal vagy a horgászturizmussal kapcsolatban a MOHOSZ és horgászszervezetei eredményeket értek el, vagy éppen még nagyobb eredményeket kívánnak elérni. Így egyáltalán nem véletlen, hogy idén a maconkai horgászparadicsomba érkezett az esemény, ahol most sor kerül a MOHOSZ Országos Versenypálya Minősítési és Fejlesztési Program keretében megvalósított BSHE II. ütem átadására, a 2021. tavaszán az első method feeder világbajnokság megrendezése érdekében sikeresen megvalósított I. ütem folytatásaként. Jó visszaemlékezni a történelmi magyar sikerekre…

Készül a folytatás is. A tervek szerint Maconkán az eddigi eredményeket elismerve, a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégia alapján és az Országos Horgászturisztikai Hálózati Program keretében, a városi és a megyei vezetés támogatásával a jövőben egy kiemelt horgászturisztikai szolgáltatási pont építésére kerülne sor. Egy olyan találkozási ponté, ami iránytű lehet más aktív turisztikai résztvevők, az átutazók és természetesen a helyi, a térségi lakosság számára is.

Újra visszatérve a rendezvény résztvevőire, egy ilyen találkozón a nagykövetek mellett szokás szerint részt vesznek térség képviselői, világbajnok sportolóink, valamint a területi horgászszervezetek vezetői is. Külön érdekesség az is - mivel a Nemzeti Sportgála más műfaj -, hogy évente ez az egyetlen alkalom, amikor a világelső horgászsport több tucat világbajnoka együtt versenyezhet, szakágaktól, kortól, nemtől függetlenül. A három fő kategóriában lebonyolított baráti horgászverseny és az azt követő beszélgetések pedig méltó keretet adnak a ma mintegy 900 ezer főt számláló magyar horgásztársadalom társadalmi jelentőségének, szerepének és terveinek megmutatására is.

Tudjuk, hogy a vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében még sok munka vár ránk. Így a mai ünnepen sem lehet hátradőlni, sőt a szektornak az eddigi eredmények megvédéséhez, a horgászturisztikai hálózatos fejlesztések megalapozásához soha nem látott segítségre van szüksége a reformokat támogató, az eredményeket elismerő és a horgászok mellett azokat részben finanszírozó Kormány részéről is. Ma a lényeg, hogy a munka folytatódik, az együttműködés adott. Építsük együtt a jövőt, így ismét sikerülni fog!


         MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2024. június 05.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.