OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2010. október 7., csütörtök 13:34

Hangszercsodák, csodahangszerek - Mandel Róbert sorozata a Müpában
    Budapest, 2010. október 7., csütörtök (OTS) - Organológiai koncertsorozatnak tekinti Mandel Róbert azt négy (a gyermekek számára duplázott) hangversenyt, amelyen 600 év hangszercsodáit mutatja be októbertől májusig a Művészetek Palotájában.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen: http://ots.mti.hu/kep/OTS_20101007_005.jpg

A hangszeren is közreműködő és ismertető szöveget is mondó szerkesztő azonban tisztában van azzal, hogy bármennyire is értékesek több évtizedes hangszerkutatói munkájának eredményei, a közönséget bizony szórakoztatni kell. A négy fejezetre bontott históriát (a középkori, reneszánsz, barokk és klasszikus hangszercsodákat) teljesen egyedi módon: az eredetivel megegyező kópiákon, nemzetközi muzsikus-szaktekintélyek közreműködésével mutatja be Mandel Róbert.
Október 17-én El-Andalúz lantzene, cantigas de Santa Maria Bölcs Alfonz gyűjteményéből, virtuóz osztrák, cseh és német középkori zene, trubadúrdalok eredeti okcitán nyelven, valamint itáliai és francia középkori táncok csendülnek fel arab lanton, azaz oudon (Ahmad Al-Khatib - Jordánia), bendiren, taron, ghavalon, dafon és riqen (David Kuckhermann -Németország), portatív orgonán (Catalina Vicens Jéldrez - Svájc), énekhangon és galoubet-n (Miquéu Montanaro - Franciaország). A blockflötét, gótikus hárfát, fidulát, lantokat az Unicorn Ensemble tagjai szólaltatják meg. A Magyar Középkori Együttest Mandel Róbert, a Szent Efrém Férfikart Bubnó Tamás vezeti.
Az esti koncert előtt, délután 4 órakor egy gyermekeknek szerkesztett, rövidebb változattal várja fiatal közönségét a Művészetek Palotája.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.