OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2012. június 27., szerda 16:19

Új Neuropathia Centrum nyílik a Dél-Pesti Kórházban/A rendelőben a cukorbetegség súlyos szövődményét diagnosztizálják és gyógyítják
    Budapest, 2012. június 27., szerda (OTS) - Évente 4000 lábat amputálnak a cukorbetegség szövődményeként kialakuló neuropathia következtében, pedig az amputációk 85%-a a betegség időben való felismerésével megelőzhető lenne. Mától a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet korszerű diagnosztikai eszközökkel felszerelt  rendelőben várja a neuropathiás betegeket.

    

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20120627_001.jpg

    "Szakembereink évente legalább 800 beteget tudnak ellátni. Ezzel segítünk időben felismerni a betegséget, és elkerülni a neuropathia következtében szükségessé váló végtag amputációt." - mondta el Dr. Lehoczky Péter, a kórház orvos-igazgatója.
    A diabéteszes neuropathia a cukorbetegek mintegy 30%-át érinti: hazánkban legalább 150 ezer embert. Az autonóm neuropathiában szenvedő cukorbetegek körében ötször magasabb a halálozási arány, mint a cukorbetegek között általában. A szenzoros neuropathia következtében a betegek természetes érzékelési képessége csökken, sokszor teljesen kiesik, máskor pedig ok nélküli érzéseket (fájdalmat, zsibbadást) tapasztalnak.
    Június 27-én a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben kezdte meg működését a 10. Neuropathia Centrum, melynek létrehozását és működtetését a Wörwag Pharma támogatja. A rendelő felszerelését, a fogyóeszközök pótlását, valamint a műszerek szervizelésének költségét is a támogató állja.
    "Eddig hét neuropathiával foglalkozó diagnosztikai centrum és két szakrendelő megnyitásához nyújtottunk segítséget. Budapest több egészségügyi intézményén kívül Szekszárdon, Nyíregyházán, Szegeden és Győrben is fogadják a cukorbetegség szövődményétől szenvedő betegeket." - mondta el Dr. Kádár Éva, a Wörwag Pharma Kft. igazgatója. Az új rendelőnek köszönhetően a 2009-ben mért 3300-as betegszámhoz képest 2012-ben várhatóan 4300 beteget tudnak fogadni a centrumok.

Információ: Molnár Krisztina, 06 70 639 9303, molnar.kriszta@newsbreakers.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.