OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2012. december 18., kedd 10:11

Az Arden Asset Management új, 700 millió dolláros nyílt végű befektetési alapot indít, amely a fedezetialap-kezelést napi likviditást biztosítva teszi hozzáférhetővé (1. rész)
    New York, 2012. december 18., kedd (Business Wire/OTS) - Az új alap mérföldkőnek számít a nyugdíjalapok befektetési céljainak bővítése révén, és kiegészíti az eddigi intézményi befektetési irányvonalat

    Az Arden Asset Management LLC ("Arden"), az egyik vezető független, alternatív vagyonkezelő cég, amely összesen megközelítőleg 7,5 milliárd USA dollárt kitevő vagyont kezel, ma bejelentette, hogy 2012. december 17-én létrehozott egy több mint 700 millió dollár eszközértékű, nyílt végű befektetési alapot. A befektetők számára szakemberek által irányított fedezeti alapkezelési stratégiákat kínáló Arden Alternative Strategies Fund (Arden Alternatív Stratégiák Alap) (Részvénynév: ARDNX) célja a befektetett tőke értéknövelése. E célkitűzés megvalósítása érdekében az Alap viszonylag kis korrelációt igyekszik elérni a fő részvény- és kötvénypiaci hozamokkal a napi likviditás biztosítása mellett.
Az Arden által létrehozott új alap kiegészíti a cég főként globális intézményi és nyugdíjalapokból álló ügyfélkörének nyújtott alapvető üzleti tevékenységi körét, amelybe testre szabott fedezetialap-kezelés, kezelt számlák, kollektív alapok és egyéb befektetések kezelése tartozik.

Averell H. Mortimer, az Arden elnök-vezérigazgatója a következő nyilatkozatot tette: "Mivel az emberek világszerte egyre tovább élnek, és egyre inkább a saját kezükbe veszik pénzügyeik irányítását, tervezését, az igény is egyre nagyobb arra, hogy alternatív befektetési termékek álljanak rendelkezésre, különösen a járulékkal meghatározott nyugdíjalapok területén. Ezért nagy örömünkre szolgál, hogy diverzifikált, alternatív befektetési stratégiákat kínálhatunk ezzel az újdonságnak számító, napi likviditást biztosító termékünkkel. A jövőben egyértelműen egyre inkább a befektetések kezeléséhez való szélesebb körű hozzáférést és nagyobb termékválasztékot kínáló cégeket fogják preferálni az ügyfelek, és mi úgy gondoljuk, hogy ez a programunk kitűnő módja a portfólió-diverzifikálásnak, is a befektetési célok bővítése következtében mérföldkőnek számít a nyugdíjcélú megtakarítások terén. Úgy véljük, ez az Alap valódi újdonságot hozó játékos a piaci játszmákban."

"Különösen hálásak vagyunk a programban részt vevő befektetéskezelőknek azért a magas szintű szaktudásért, amelyet hajlandók az alap szolgálatába állítani, és amiért felismerték, hogy milyen szerepet játszhat ez a lehetőség abban, hogy a világon az emberek egyre inkább kezükbe vegyék nyugdíjcélú befektetéseik irányítását" - magyarázta Henry P. Davis, ügyvezető igazgató, a nyílt végű alapot megálmodó Arden team vezetője.

Az 1993-ban alapított Arden Asset Management LLC az alternatív vagyonkezelési szolgáltatók közt vezető szerepet játszó nemzetközi cég, amelynek központi irodái New York-ban és Londonban működnek. Az Arden az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (Securities and Exchange Commission [SEC]) által bejegyzett befektetési tanácsadó társaság, leányvállalata, az Arden Asset Management (U.K.), Ltd. pedig az Egyesült Királyság Pénzügyi Szolgáltatások Felügyelete (Financial Services Authority [FSA]) által nyilvántartásba vett vállalat. Az Arden intézményi és egyéni befektetői közé tartoznak adóalanyok, illetve nem adóalanyok az Egyesült Államokban, Kanadában, Dél-Amerikában, az Egyesült Királyságban, Európában, Ausztráliában, Japánban és Ázsia egyéb országaiban.

Az Alapnak lehetősége van kezelt eszközeit bármikor más vagyonkezelőkhöz áthelyezni, és/vagy befektetési stratégiáján változtatni. Továbbá, a Tanácsadó az Alap nevében dönthet úgy, hogy egyáltalán nem vesz igénybe egy vagy több adott vagyonkezelőt, illetve nem alkalmaz egy vagy több befektetési stratégiát. Ennek megfelelően a fent említett, várhatóan igénybe veendő vagyonkezelők kizárólag tájékoztatási célból kerültek bemutatásra, és nem tekintendők úgy, hogy a jövőben meghatározóak lesznek az Alap portfoliójának (és vagyonkezelőinek) összetétele szempontjából, mivel az bármikor módosulhat.

* Az Alap forgalmazója az Arden Securities LLC . A befektetők számára ajánlott az Alapba való befektetést megelőzően az Alap befektetési céljainak, valamint a kockázatoknak, költségeknek és kiadásoknak a gondos mérlegelése. A fenti és egyéb fontos információkat tartalmazó kibocsátási tájékoztató, kezelési szabályzat (Prospectus) a 866-773-7145 telefonszámon kérhető, illetve megtekinthető online vagy letölthető a következő internetes címen: www.ardenfunds.com. Kérjük, figyelmesen olvassa el a tájékoztatót, mielőtt a befektetés mellett dönt.(folyt.)



2012. december 18., kedd 10:11

Az Arden Asset Management új, 700 millió dolláros nyílt végű befektetési alapot indít, amely a fedezetialap-kezelést napi likviditást biztosítva teszi hozzáférhetővé (2. rész)
    

    Az Alap befektetéseinek esetében különféle kockázatok érvényesülnek, amelyek következtében az Alap nettó eszközértéke változó lehet. Ezért az Ön Alapba való befektetésének értéke csökkenhet, és befektetéséből Önnek vesztesége származhat. Az Alap által vállalt kockázatok a befektetési program során több tényezőtől függően, ideértve, de nem kizárólag a Tanácsadó allokációs döntéseit is, változó mértékűek lehetnek. Az Alap több befektetési stratégiája is ún. "spekulatív" befektetési program. Ezért az Alap befektetőjeként Ön a veszteség sokkal nagyobb kockázatának lehet kitéve, mint a hagyományos nyílt végű befektetési alapok befektetői. Ugyanakkor nincsen garancia arra, hogy a Tanácsadónak vagy az Altanácsadóknak sikerül megvalósítaniuk az Alap által kitűzött célokat. Az Alap befektetőjeként az Ön befektetése különféle kockázatoknak van kitéve - ezért kérjük, figyelmesen olvassa el a kibocsátási tájékoztatóban az Alapot érintő kockázatokról szóló részt.

Az Alap befektetési jegyeinek értéke csökkenhet, és fennáll annak a kockázata, hogy Ön elveszíti az Alapba befektetett pénzét.

A SEC általi bejegyzés nem jelenti azt, hogy az Alap alkalmazottainak szaktudása vagy képzettsége garantált, illetve, hogy az Alapot a SEC jóváhagyta.


Kapcsolat:
Sard Verbinnen & Co
Jonathan Gasthalter/Paul Caminiti, 212-687-8080


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.