OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. március 19., kedd 09:16

A vezető közép-afrikai internetszolgáltató nagy kapacitású hálózat biztosítására vonatkozó szerződést kötött az O3b Networks-szel/A szélessávú hozzáférés létfontosságú csatlakoztathatóságot biztosít a Kongói Demokratikus Köztársaságban
    ST. HELIER, Jersey szigete, 2013. március 19., kedd (Business Wire/OTS) - A következő generációs műholdas rendszerét a közeljövőben beüzemelő O3b Networks ma bejelentette, hogy hosszú távú kapacitásbiztosítási szerződést írt alá a Kongói Demokratikus Köztársaság egyik vezető internetszolgáltatójával, melynek értelmében az O3b Networks rendkívül rugalmas és igen kedvezményes árú hálózatkapacitást biztosít partnere számára.

    A szerződés értelmében a megrendelő számára 500 MB-ot meghaladó kapacitású, rendkívül kis átviteli késleltetésű hálózatot biztosít a cég, mely alkalmas nagy sebességű, szélessávú szolgáltatások nyújtására a főváros, Kinshasa mintegy 10 millió lakosával együttesen összesen több mint 70 millió lelket számláló Kongói Demokratikus Köztársaság egész területén.

A szerződés értelmében az O3b következő generációs IP trönk megoldását alkalmazzák nemzetközi kapacitásbiztosítás céljára azon felül, hogy mobil felhordó/összekötő (backhaul) szolgáltatást nyújtanak a városi csomópontok és az ország távoli falvai között rendkívül kis átviteli késleltetésű és igen alacsony költségű, ultragyors szélessávú szolgáltatás céljára. Az innovatív megoldás egy már régóta várt technológiai előrelépés, amelyre nagy szüksége van ennek az Afrika belsejében található, tengerparttal nem rendelkező országnak, melynek fejlődését nagy mértékben hátráltatja a vidéki települések elszigeteltsége, és az, hogy kénytelen a korlátozott teljesítményű, igen drága hagyományos műholdas eszközökre támaszkodni. A szerződés nyomán az O3b Networks újrafogalmazza a csatlakoztathatóság jelentését: optikai hálózatra jellemző sebességű és minőségű összeköttetést biztosít 150 ms alatti átviteli késleltetéssel, mely ugyanakkor rendkívül alacsony költségvonzatú és igen megbízható.

"Kinshasában és a szomszédos Brazzaville-ben több mint 12 millió ember él, akik számára eddig nem állt rendelkezésre szélessávú csatlakozási lehetőség" - fejtette ki Omar Trujillo, az O3b Networks Afrikáért felelős elnökhelyettese. "Annak köszönhetően, hogy sokak számára megfizethető és mindenhol elérhető, az optikai hálózatok teljesítményével és gyorsaságával vetekedő szélessávú szolgáltatást biztosítunk, a Kongói Demokratikus Köztársaság egyik pillanatról a másikra a legrosszabb csatlakoztathatósággal bíró országból a planéta egyik legjobb csatlakoztathatósággal rendelkező helyévé lép elő, ami minden bizonnyal gyors gazdasági és társadalmi fejlődést indít el a régióban."


Amit az O3b Networks Limited-ről tudni kell

Az O3b Networks Limited egy nemzetközi műholdas szolgáltató vállalat, amely következő generációs műholdas hálózatokat épít ki a feltörekvő piacok távközlési szolgáltatói, internetszolgáltatói, vállalati és kormányzati ügyfelei számára. Az O3b rendszere egyaránt biztosítja a műholdak kínálta nemzetközi lefedettséget és az optikai hálózatok gyorsaságát, miáltal mintegy 180 országban több milliárd fogyasztó és vállalkozás számára válik elérhetővé méltányos áron a gyors, kis átviteli késleltetésű Internet és mobilhálózati hozzáférés. Az O3b Networks befektetői közt megtalálható az SES, a Google, a Liberty Global, a HSBC Principal Investments, a Northbridge Venture Partners, az Allen & Company, a Development Bank of Southern Africa, a Sofina, a Satya Capital és a Luxempart. Az O3b Networks központja a Csatorna-szigeteken (Jersey-n), St. Helier-ben a található.


Kapcsolat:
O3b Networks
Luisa Sorrentino, +31 629508524
VP, Marketing Communications
luisa.sorrentino@o3bnetworks.com
www.o3bnetworks.com

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.