OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. május 31., péntek 10:47

A Fővárosi Vízművek Zrt. irányítása alatt a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep
    Budapest, 2013. május 31., péntek (OTS) - A Fővárosi Közgyűlés 2013. február 22-i határozatának megfelelően 2013. június 1-jétől a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep (BKSZTT) üzemeltetésének kizárólagos jogával a Fővárosi Vízművek Zrt. rendelkezik. A Fővárosi Vízművek Zrt. és a BKSZTT egy, közös cégben történő egyesítésének legfontosabb oka és célja, hogy a két, döntően fővárosi tulajdonban lévő, a lakossági vízellátáshoz kapcsolható szolgáltatás egy helyen összpontosuljon, amely olyan racionalizálási lehetőségeket rejt magában, melyek éves szinten mintegy 250 milliós költségmegtakarítással járhatnak.

    A több mint 140 éves múltra visszatekintő, naponta mintegy 2 millió embert egészséges ivóvízzel ellátó Fővárosi Vízművek és az innovatív megoldásokra tudatosan törekvő, üzemszerű működését 2010-ben megkezdő szennyvíztisztító telep fúziója révén olyan, kizárólag önkormányzati tulajdonban lévő magyar vállalkozás jön létre, amely mind hazai, mind nemzetközi projektek sikeres közreműködője lehet, eredményesen pályázhat Európai Uniós forrásokra, melyek segítségével a szolgáltatási színvonal tovább javítható, emelhető.

A BKSZTT működésének megkezdése előtt a budapesti szennyvíznek mindössze 50%-át tisztították. A 2010 augusztusa óta működő szennyvíztisztító telep révén az 50%-os arány 95%-ra emelkedett, ennek hozadékaként a Duna növény- és állatvilága kezd újraéledni, amely nem csak Budapest lakosságának előny, hanem a Duna mentén élő minden embernek, a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig. A 350 000 m3/nap biológiai szennyvíztisztítás kapacitású üzem átlagosan 220 000 m3 szennyvizet kezel naponta, amely 1,6 millió ember szennyvízének felel meg.

A két, fúzióra lépő cég szakemberei hosszú hónapok előkészítő munkájának eredményeként sikeresen hangolták össze az üzemeltetési, szervezeti, humánpolitikai és adminisztratív tevékenységeket, így együttműködésre és közös munkára készen állnak az új kihívások előtt.

Fővárosi Vízművek Zrt.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.