OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. július 17., szerda 09:35

A lengyelországi és cseh köztársaságbeli cégekkel kötött franchise megállapodások révén az Enterprise tovább terjeszkedik Európában (1. rész)
    London, 2013. július 17., szerda (Business Wire/OTS) - Európai növekedési stratégiájának következő lépéseként az Enterprise Rent-A-Car új franchise partnerekkel kötött megállapodást Lengyelországban és a Cseh Köztársaságban. Új partnerei közreműködésével bővebb választékot és fokozottabb mobilitást képes biztosítani ügyfelei számára az összes nagyobb repülőtéren és városban ezen a két európai piacon. A megállapodások tovább erősítik a vállalat piaci pozícióját Közép- és Kelet-Európában, és nagyobb szolgáltatási lefedettséget biztosítanak ügyfelei számára.

    Az Enterprise lengyelországi franchise partneréül a HT Centrum Group Sp.z.o.o.-t kérte fel. A számos értékesítési pontot, szolgáltatási központot és autóbérleti szolgáltató egységet működtető cég Lengyelország egyik legnevesebb járműipari csoportja, amely mintegy 15 évre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkezik a kelet-európai járműipari ágazatban.

A Cseh Köztársaságban az Enterprise a Czechocar CZ Ltd-t választotta franchise partneréül. A céget 1993-ban alapították, abban az időszakban, amikor az ország a rendszerváltás nyomán kialakította a piacgazdaság működésének feltételeit, és a Czechocar hamarosan a cseh autóbérleti piac egyik vezető cégévé nőtte ki magát.

Az Enterprise mindkét vállalatot gondos elemzések alapján, szolgáltatásaik kiváló minősége és az ügyfélorientált működés iránti feltétlen elkötelezettségük alapján választotta ki, melynek révén biztosítva látja azt, hogy az Enterprise folyamatosan növekvő franchise hálózatának vállalati kultúrája és üzleti értékei továbbra is összhangban állnak a cég eredeti értékeivel.

Az Enterprise növekedési stratégiájának középpontjában a nemzetközi vagy csak Európán belüli utakra induló utasok, illetve elsősorban a vállalat ügyfélközpontú hozzáállását nagyra értékelő meglévő ügyfelei számára kínált szolgáltatásai választékának bővítése, értékük növelése és minőségük további emelése áll, mely céljait jó hírű helyi üzleti vállalkozásokkal való fenntartható, hosszú távú üzleti kapcsolatok létesítése révén kívánja elérni.

A két legutóbbi megállapodásnak köszönhetően tovább bővül az Enterprise Rent-A-Car európai hálózata, amelynek részét képezik a vállalat tulajdonában lévő egyesült királyságbeli, írországi, franciaországi, németországi és spanyolországi üzletek csakúgy, mint a franchise rendszerben működő egységek. Új partnerei bevonásával a cég megint egy lépéssel közelebb jutott kitűzött céljához, azaz egy olyan hálózat kiépítéséhez, amely teljes mértékben képes lefedni az európai autóbérlési keresletet.

Peter A. Smith, az Enterprise nemzetközi franchise megállapodásokért felelős elnökhelyettese szerint "ezek a szerződések tovább erősítik az Enterprise Rent-A-Car márka európai pozícióit, és biztosítják jelenlétét szinte az összes nagy európai üzleti és turisztikai utazási piacon, miáltal számos lehetőség nyílik meg ügyfelei, alkalmazottai és új franchise partnerei számára. A HT Centrum és a Czechocar megnyerésével ismét olyan üzleti vállalkozásokat üdvözölhetünk az Enterprise márkanév alatt üzemelő cégek sorában, amelyek osztoznak cégünk ügyfélorientált szolgáltatási kultúrájában, és képesek magukévá tenni azt a stratégiai célt, hogy az európai utazók számára teljes körű mobilitási szolgáltatásokat nyújtsunk. Nagy örömmel köszöntjük mindkét új tagot és országot az Enterprise családjában."

A több mint 38 millió fős népességgel rendelkező Lengyelország a nyolcadik legnagyobb nemzetgazdaság az EU-ban, és a lakosok számát tekintve a hatodik legnagyobb ország. A lengyel gazdaság 1991 óta a tízszeresére nőtt, és egyre fontosabb piacnak számít az ide irányuló üzleti és szabadidős utazások tekintetében. A lengyel gazdaság növekedésével párhuzamosan a különböző európai célállomások felé irányuló kiutazások száma is jelentős mértékben emelkedett.

"Az autóbérlési szolgáltatások iránti kereslet az elmúlt években igen gyorsan növekedett Lengyelországban. Az Enterprise-zal létesített új kapcsolatunkra úgy tekintünk, mint amely rendkívül alkalmas eszköz e növekedés kiaknázására és egyben cégünk növekedésének biztosítására is" - fejtette ki Tomasz Halat, a HT Centrum elnöke. "Nagy örömünkre szolgál, hogy az Enterprise szolgáltatásait a lengyelországi piacon biztosító partnereként minket választott a cég. Biztosak vagyunk abban, hogy együtt, a kimagasló minőségű, értékteremtő, ügyfélközpontú szolgáltatások nyújtása iránti közös elkötelezettségünkre építve jelentős üzleti sikereket érhetünk el."

A Cseh Köztársaság több mint 1200 multinacionális ipari vállalat gyártással foglalkozó leányvállalatának ad otthont, és jelentős európai ipari központnak számít. Ugyanakkor kedvelt turisztikai célként a Cseh Köztársaság évente több mint kilenc millió látogatót vonz, és fővárosa, Prága rendszeresen a leglátogatottabb európai városok közt szerepel.

David Lukeš, a Czechocar CZ Ltd vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "A Cseh Köztársaság kereskedelmi központjai továbbra is vonzzák a vállalkozásokat szerte a világról, és az ország ugyanakkor a turisták körében is rendkívüli népszerűségnek örvend. Az Enterprise-zal létrejött üzleti összeköttetés csodálatos példája annak, hogyan növekedhet egy vállalkozás a partnerségi kapcsolat révén, és rávilágít arra is, hogyan segíthetjük más országok vállalatait tevékenységük bővítésében, és az országunk által kínált lehetőségek legjobb kiaknázásában. Megtiszteltetésnek érezzük, hogy új partnerek keresése során az Enterprise választása cégünkre esett."(folyt.)



2013. július 17., szerda 09:37

A lengyelországi és cseh köztársaságbeli cégekkel kötött franchise megállapodások révén az Enterprise tovább terjeszkedik Európában (2. rész)
    London, 2013. július 17., szerda (Business Wire/OTS) -

    Amit az Enterprise Rent-A-Car-ról tudni kell

Az Enterprise Rent-A-Car tulajdonosa és működtetője a St. Louisi székhelyű Enterprise Holdings, amely a legnagyobb autóbérleti szolgáltató cég a világon. Az Enterprise Rent-A-Car 100%-os tulajdonú leányvállalatokat üzemeltet az Egyesült Királyságban, Németországban, Írországban, Franciaországban, Spanyolországban, az Egyesült Államokban és Kanadában, és világszerte több mint 7.000 irodája működik.

Az Enterprise gyorsan növeli egységei számát, és egymás után nyitja üzleteit repülőtereken és közlekedési csomópontokban a világ minden táján, például Hollandiában, Portugáliában, Olaszországban, Görögországban, Ausztriában, Magyarországon, Szlovákiában, Törökországban, Brazíliában és Kínában, egyrészt franchise rendszerben, másrészt független helyi szolgáltatókkal kötött partnerségi megállapodások alapján.

Az Enterprise Holdings tulajdonában van továbbá az Észak-, Közép- és Dél-Amerikában elterjedt National Car Rental és Alamo Rent A Car márka, és leányvállalatával, az Enterprise Fleet Management-tel együtt a szállítási szolgáltatások teljes körét felölelő termékpalettával áll ügyfelei rendelkezésére. Együttesen az Enterprise Holdings és az Enterprise Fleet Management - amely széles körű autó-bérbeadási és autómegosztási/közösségi autóhasználati (car sharing) szolgáltatásokat, haszonjármű-bérleti szolgáltatást és vállalati flottakezelést nyújt ügyfeleinek, valamint magánszemélyek részére gépjármű-értékesítéssel is foglalkozik - bevétele a 2012-es pénzügyi évben 15,4 milliárd dollárt tett ki, és a flottájukba tartozó járművek száma 1,3 millió volt.

Az Enterprise Holdings és regionális leányvállalatai együttesen a világ legnagyobb autóbérleti szolgáltató vállalatának számítanak árbevétel, flottaméret és az alkalmazottak száma alapján egyaránt. Éves bevétele alapján az Enterprise Holdings az utazási ágazat vezető cégei közé tartozik, és megelőzi a legtöbb autóbérleti szolgáltató vállalatot, légitársaságot, hajózási társaságot, szállodát, utazásszervező céget és online utazási irodát. [A jelen sajtóközlemény és egyéb Enterprise Rent-A-Car közlemények az Enterprise Holdings sajtószobájában érhetők el.]

Kapcsolat:
Enterprise Rent-A-Car
Spencer King, +44 (0) 1784 485733
spencer.king@erac.com

Forrás: Enterprise Rent-A-Car



E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.