OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2014. május 6., kedd 13:00

Egy hét a szomszéd lakásában - Budapesti villaépületben mutatkozik be Ausztria modern oldala
    Budapest, 2014. május 6., kedd (OTS) - Évek óta mintegy félmillió magyar utazik Ausztriába, Magyarország ezzel a tíz legfontosabb küldőország közé tartozik. Az Österreich Werbung budapesti képviselete most még közelebb hozza a szomszédos úti célt; kiállítást és különleges rendezvénysorozatot szervez "A szomszéd lakása" címmel. Az esemény célja, hogy bepillantást engedjen a mai Ausztriába, hogy igazán közelről is megismerhessük annak kulturális és turisztikai kínálatát a zenétől a divaton és designon át a gasztronómiáig vagy épp a hegymászásig.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20140506_003.jpg

    25 évvel a vasfüggöny lebontását követően a két szomszédos ország - Ausztria és Magyarország - ismét közelebb került egymáshoz. Évek óta mintegy félmillió magyar állampolgár utazik Ausztriába, hogy ott töltse a szabadságát. Ennek ellenére felmerül a kérdés, valóban ismerik-e a magyarok a szomszédos Ausztriát, annak modern oldalát? Tudják-e, hogyan néz ki "a szomszéd lakása", mivel telnek az ott élők hétköznapjai?
    2014. május 16-tól 22-ig az Andrássy úton, a Kogart Házban nyíló rendhagyó kiállítás ezekre a kérdésekre ad választ, "A szomszéd lakása" címmel Ausztria új, modern idegenforgalmi adottságait sorakoztatja fel. A villaépület első emeletét a bécsi dizájner, Manuela Freigang alakítja át "a szomszéd lakásává".
    Az Ausztria mai, kortárs oldalát bemutató kiállításon megtekinthető többek között az osztrák divattervező, Lena Hoschek "divatkockája", egy különleges, bejárható fotómontázs, amely a rendezett káosz elvére építve mutat be látványos fényképeket Ausztriáról. Az enteriőrt kreatív és nagy felületen elhelyezett kollázsok teszik teljessé. A kiállítás tematikájában újra és újra felvillannak a hagyományok és a modernitás, a gazdag osztrák kultúrtörténet és a jelenkor közötti izgalmas ellentétek. A teremben található kortárs és klasszikus osztrák bútorok és berendezési tárgyak szintén ezt a tematikát erősítik.

Az egy hét alatt összesen négy rendezvényre kerül sor;
    A Schönbrunni Kastélyzenekar 2014. május 16-án ad több szempontból is egyedülálló koncertet. Az "Ausztria - Európa találkozóhelye" mottó jegyében szervezett fellépésen nyolc zenész hallható majd, akik Ausztriában élik mindennapjaikat, de Európa legkülönbözőbb pontjairól származnak. A repertoárban olyan elismert nemzetközi zeneszerzők műveit találhatjuk, akiket alkotói munkásságuk köt Ausztriához és akiknek köszönhetően nemzetközi hatások is beépültek az osztrák zenei kultúrába.
    Az osztrák dizájner és divattervező, Lena Hoschek 2014. május 20-án mutatja be legújabb kollekcióit, illetve enged bepillantást egy workshop keretén belül az osztrák divatszakmába. Ausztria fiatal tervezőihez hasonlóan munkáiban rendkívül izgalmas és érdekes módon egyesíti a hagyományokat és a modern pret-á-porter szemléletet.
    Az ismert osztrák séf, Toni Mörwald, aki egyben a "Beste österreichische Gastlichkeit" (Kimagasló Osztrák Vendéglátás) szövetség elnöke is, 2014. május 21-én olyan menüvel várja a vacsoravendégeket, amely az osztrák konyha sokszínűségére épít.
    Záróeseményként 2014. május 22-én Thomas Glavinic osztrák író és a Mount Everestet első osztrákként megmászó Robert Schauer társaságában tartanak beszélgetést a "hegyek varázsáról". Glavinic a "Das größere Wunder" (A nagyobb csoda) című aktuális regényében a magashegyi hegymászással foglalkozik és rendkívül hitelesen ábrázolja főhősének mentális és fizikai tapasztalatait. Robert Schauer 1978-ban állt a Mount Everest tetején és ezzel első osztrákként jutott fel a világ tetejére, ma pedig az évente megrendezésre kerülő Kaland- és Hegyifilmfesztivált vezeti Grazban.

A szomszéd lakása,
Budapest, Kogart Ház
2014. május 16-22.
A rendezvényekről és a részvételi lehetőségekről bővebb információ: www.austria.info/hu/lakas.
(A kiállítóterem befogadóképessége miatt a rendezvényeken csak meghatározott számú résztvevőt áll módunkban vendégül látni. Ezért a kiállítás előzetes bejelentkezéssel tekinthető meg, jelentkezni a lakas@austria.info e-mail címen és a +36 1 413 3910-es telefonszámon lehet. A kiállítás 2014. május 16. és 22. között (2014. május 20. kivételével) minden nap nyitva tart.)

További információk:
Österreich Werbung Budapest
Német nyelven:      emanuel.lehner@austria.info
Magyar nyelven:     szilvia.igaly@austria.info
Tel.:           +36 1 413 3910
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.