OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. június 30., hétfő 10:42

Kémiailag új szerkezetű gyógyszerjelölt molekulákat keres a Printnet Kft.
    Budapest, 2014. június 30., hétfő (OTS) - Célunk olyan gyógyszerjelölt molekulák költséghatékony keresése az általunk kidolgozott Gyógyszerprofil-összevetési módszer alkalmazásával, melyek a már ismert gyógyszerektől eltérő kémiai szerkezetük révén új megoldást jelenthetnek a dopaminerg rendszerrel összefüggő pszichiátriai megbetegedések, valamint az epilepszia és a magas vérnyomás gyógyításában.

    A klasszikus gyógyszerfejlesztés során a biológiai tesztrendszerekben hatékony molekulákat hosszas továbbfejlesztés után szigorú klinikai tesztekben vizsgálják, és végül a jelölteknek csak nagyon kis töredéke kerül a piacra. Az évente megjelenő új gyógyszermolekulák száma csökken, fejlesztési költségük pedig nő, jelenleg 6-12 milliárd dollár. Az ismertektől eltérő kémiai szerkezetű új molekulák száma is csökkenést mutat.
    Az általunk fejlesztett Gyógyszerprofil-összevetés nevű hatás előrejelző eljárás új megközelítést jelent a gyógyszertervezés korai, számítógépes szakaszában. Segítségével az 50 milliós molekula-adatbázisunkból kiindulva az ismert gyógyszerekhez kémiailag kevéssé hasonló jelölteket azonosíthatunk, amelyek a vizsgált hatást bizonyos valószínűséggel kiválthatják. Módszerünk teljesítménye felülmúlja a konvencionális eljárásokat, keresési szemlélete alapvetően eltér azoktól, és számos terápiás területen alkalmazható.
    A Kutatási és Technológiai Innovációs Alap részéről 198 796 350 Ft-tal támogatott, 285 110 000 Ft összköltségű projektünkben (PIAC_13_1-2013-0170) három területre koncentrálunk: egyes pszichiátriai megbetegedésre, az epilepsziára és a magas vérnyomásra. A projekt várható befejezése 2015. december 31. Terveink szerint ekkorra rendelkezni fogunk néhány, kísérletesen is igazolt hatású gyógyszerjelölt molekulával, amelyeket a gyógyszeripari szereplők felé kívánunk majd értékesíteni.

Printnet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Cím: 1139 Budapest, Petneházy u. 52.
E-mail: info@print-net.hu
www.print-net.hu
wwww.ujszechenyiterv.gov.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.