OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. augusztus 13., szerda 13:09

Barnamezős telephelyfejlesztés Pásztón uniós támogatással
    Budapest, 2014. augusztus 13., szerda (OTS) - Az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programja keretében a dunakeszi székhelyű SYBA Napvédelem Kft. felújította pásztói telephelyét, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott több mint 47 millió Ft támogatással.

    A projekt eredményeként megvalósult a telephely épületeinek részbeni felújítása, szociális blokk kiépítése, őrző-védő berendezések, biobrikett gépsor és kiszolgáló gépsor beszerzése. A barnamezős beruházás keretében korszerűsített telephelyen meglévő árnyékolástechnikai tevékenységének bővítése mellett, új tevékenységként agro-brikett gyártásba is belekezd a cég.  

A közel 95 millió Ft összköltségvetésű pályázat keretében felújított telephely bizonyos épületei alkalmassá váltak arra, hogy a Kft raktározhassa a termékeit, illetve lehetőség lesz lemezhajlító, és présgépek elhelyezésére. Így a fejlesztés révén a cég árnyékolástechnikai tevékenységét tudják bővíteni.

A Syba Napvédelem Kft ez idáig kizárólag az építőiparban tevékenykedett. A pályázattal lehetősége nyílt a cégnek egy teljesen új -és sokkal kiszámíthatóbb- tevékenység felvételére. Az agro-brikett gyártásához a megújult telephelyen 4 fő munkavállalót terveznek alkalmazásba venni. Az agro-brikettet környezetbarát módon, a település környékéről származó szénából, és szalmából fogják gyártani. A gépek meghajtását a pályázat keretein belül megvalósított napelem rendszer biztosítja. A projekt keretében beszerzett brikettáló gép lehetőséget kínál arra, hogy a környéken fellelhető mező- és erdőgazdasági hulladékokból is előállíthassanak tüzelőanyagot, amelyet a környéken lehet értékesíteni, így mind a gyártáskor, mind pedig az értékesítéskor csak minimálisan terheli a terméket a szállítás okozta környezetkárosítás. Mivel hosszútávon a fellelhető alapanyagokban komoly potenciál van, a beruházást oly módon valósították meg, hogy mind a brikettáló kapacitás, mind az ahhoz szükséges napelem felület bővíthető legyen. A cég bízik abban, hogy olyan sikeres lesz az új tevékenységük, hogy rövid időn belül meg is kell valósítaniuk a tervezett bővítéseket.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.