2017. június 12., hétfő 09:52

Megújul az Astoriánál húzódó vízvezeték
    Budapest, 2017. június 12., hétfő (OTS) - A Fővárosi Vízművek 2017.évi beruházási tervének megfelelően két ütemben, június 8. - július 9., majd augusztus 1.- 31. között kicserélik a kiskörúti 800 mm átmérőjű ivóvíz-gerincvezeték ASTORIA-csomópontba eső szakaszát.

    Az első szakaszban, július 9-ig a 800 mm átmérőjű gömbgrafitos öntöttvas és két  500 mm átmérőjű acél vezeték aluljáró- födémben található 9 méteres szakaszát és az összesen 25 métert magában foglaló rekonstrukció kezdő- és végpontján elhelyezkedő aknákban lévő szerelvényeket újítják meg a szakemberek.

Bár a munkálatok jellemzően a felszín alatt zajlanak, a munkaterület biztosítása és a munkagépek helyigénye miatt a felújítás idején az arra közlekedőknek a sávlezárások és sávelhúzások miatt hosszabb menetidővel kell számolniuk.

A tervezett hálózat-felújítási munkálatokkal tovább növelhető a főváros ivóvíz-ellátásának biztonsága, csökkenthető a csőtörések, vezetéksérülések kockázata.

Köszönjük a budapestiek és a Budapestre látogatók türelmét és megértését!

Fővárosi Vízművek
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.