2017. augusztus 18., péntek 13:23

A Budapesti Operettszínház augusztus 20-ai ünnepi műsorai
    Budapest, 2017. augusztus 18., péntek (OTS) -

    Már hagyománnyá vált, hogy a Budapesti Operettszínház társulata augusztus 20-án egy pazar gálaműsorral ünnepli az államalapítás ünnepét Hódmezővásárhelyen. Idén történelmi témájú, zenés magyar színpadi művek legjobb dalaiból hallhat válogatást a Szent István tér közönsége.

Rendező: Somogyi Szilárd

Úgyszintén Szent István ünnepén, a 8. Kolozsvári Magyar Napok záróakkordjaként mutatják be Kálmán Imre leghíresebb operettjét, A Csárdáskirálynőt a kincses város főterén. Az előadás teljes, nagyszínpadi, szabadtéri változata először lesz látható Erdélyben.
A Budapesti Operettszínház előadása - hasonlóan az ősbemutatót követő sikerszériához - a magyar főváros után végigjárta az egész világot. Állva tapsolt a produkciónak Tokió, Róma, München, Amszterdam, Berlin, Muscat és Tel-Aviv közönsége, Salzburgban, Bukarestben és Prágában pedig koprodukcióban hódított. A Csárdáskirálynő most végre Kolozsvárra is eljön, hogy egy 120 szereplős, monumentális előadás keretében lenyűgözze a közönséget.

A két felvonásos előadást a Kolozsvári Magyar Opera zenekara kíséri.

Rendező: Kerényi Miklós Gábor - KERO®.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.