2018. június 1., péntek 11:30

Nemzetközi megmérettetésen első díjat nyert a Nemzeti Múzeum alkalmazása
    Budapest, 2018. június 1., péntek (OTS) - A Magyar Nemzeti Múzeum és a GuideNow által fejlesztett alkalmazás a múzeumi digitális fejlesztéseket támogató AVICOM-tól vehette át a díjat Mobil Alkalmazások kategóriában. A szervezet 2018. május 31-én és június 1-én a németországi Kommern-ben tartja a konferenciával egybekötött díjátadót.

    Az alkalmazást a Nemzeti Múzeumban az Anna - Változatok székely asszonysorsra című kiállításon ismerhették meg a látogatók, valamint a Kelet és Nyugat határán című állandó régészeti kiállításban is megtalálható. A fentieken kívül a szegedi Móra Ferenc Múzeumban és a pécsi állatkertben is a GuideNow fejlesztései futnak. A díjat Szabó Gábor (GuideNow) és Bayer Árpád (Magyar Nemzeti Múzeum) vették át május 31-én.

Az alkalmazásról:

A GuideNow alkalmazást az Anna - Változatok székely asszonysorsra című kísérleti kiállításon ismerhették meg a látogatók a Nemzeti Múzeumban. A tárlatot a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum mutatta be először, innen érkezett a Múzeumba az első olyan kiállításként, ami egy az egyben a határon túli Erdélyből került a Múzeum falai közé. A kísérleti kiállítás egy 20. századi női karakter, Anna életútját kíséri végig. A történet elemei részletes kutatáson alapulnak, az egyes élethelyzetek és megjelenítésük pontos képet fest a bemutatott helyzetről, de maga a karakter fiktív. Anna egyes szám első személyben meséli el a történetét, így a narráció a kiállítás szerves részévé válik, ami összeköti a jelent és a múltat, a személyes, szubjektív igazságot a történelmi valósággal. A látogató egy elágazásnál dönthet Anna további életéről is, aktív résztvevője a karakter történetének. A kétnyelvű hanganyag magyar változatában Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekese kölcsönözte Annának hangját.

https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/nemzetkozi-megmerettetesen-elso-dijat-nyert-nemzeti-muzeum-alkalmazas
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.