2019. október 16., szerda 10:52

Ismét magyar a világ legjobb fotósai között - átadták a CEWE Photo Award díjat
    Oldenburg/Bécs, 2019. október 16., szerda (OTS) - A világ legkülönbözőbb részeiről származó fotók az élet szépségeire hívják fel a figyelmet - Szeptember végén a bécsi Természettudományi Múzeumban hirdették ki a világ legnagyobb fotópályázatának nyerteseit. A fődíjat és az ezzel járó CEWE Photo Award díjat egy német fotós, Ina Schieferdecker vehette át.  A természet kategória legjobbja honfitársunk, Daróczi Csaba lett.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191016_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191016_002.jpg

Milyen fotók keltik fel a figyelmet? Milyen képek járják körbe a világot? Általában olyanok, amelyek szörnyű helyzeteket ábrázolnak, vagy kritikus állapotokkal szembesítik a szemlélőt.
A tavaly CEWE Photo Award néven meghirdetett, negyedik összeurópai CEWE pályázattal a szervezők világunk szép arcának bemutatását tűzték ki célként - erre utal a "Gyönyörű világunk" alcím is. Ez a mottó soha nem látott mennyiségű pályázót inspirált a versenyen. A 448 152 nevezéssel a CEWE Photo Award a világ legnagyobb fotópályázatává vált. A fényképek nagy száma mellett a zsűrit különösen a képek színvonala nyűgözte le. "Mind a hobbi, mind a profi fotósok kivételes technikai készségekről tettek tanúbizonyságot, miközben azt is bebizonyították, hogy van szemük a különleges pillanatok megragadásához." - mondta Dr. Christian Friege, a CEWE vezérigazgatója, a 7 fős zsűri tagja.

Díjátadó est a nyerteseknek
A bécsi Természettudományi Múzeumban megrendezésre kerülő díjátadó este során tíz kategória nyerteseit jutalmazták. Közel 170 vendég, köztük a nyertesek, a zsűri, valamint Európa különböző részeiről érkező újságírók és szakmabeliek figyelték izgatottan a díjátadó ünnepséget. A német fényképésznő Ina Schieferdecker egy ürgéről készült látványos fotóval pályázott, amellyel nemcsak az Állatok kategóriában győzedelmeskedett, hanem a verseny fődíját is megnyerte. Nyereménye a CEWE hivatalos Photo Award díjon felül egy 15 000 euró értékű utazás, fotófelszerelés 7 500 euró értékben, valamint 2 500 euró értékű CEWE utalványok. "Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült felhívnom a figyelmet erre a veszélyeztetett állatfajra. Igazán inspiráló, hogy a fotópályázaton keresztül másoknak is megmutathatom az ürge szépségét és eleganciáját." - mondja a hobbi fényképész fotójáról. A zsűri elnöke, a világhírű fényképész Yann Arthus-Bertrand nyújtotta át neki a díjat. A zsűri további tagjai, a brit fényképész Christie Goodwin, a drónfotós Tobias Hägg (@airpixels), Markus Schreiber (Associated Press), Joachim Herrmann (Reuters), Dr. Wilfried Vyslozil, az SOS Gyermekfalvak nemzetközi szervezetének igazgatósági elnöke, valamint Dr. Christian Friege, a CEWE vezérigazgatója egyetértettek vele: "Ezen a képen tökéletes összhangban van minden, ami egy fotót nagyszerűvé tesz: az ötlet, a kompozíció és a technika egy csipetnyi humorral fűszerezve. A kép a szimmetria, a pasztellszínek és egy elkapott pillanat nyertes kombinációja."

Daróczi Csaba nyulai szenzációs kompozícióval ugrottak a "Természet" kategória élére

A magyar fotóművész "Nyusziugrás" című felvétele az ultrarövid expozíciós időnek köszönhetően egy olyan mozdulatot rögzít, amely általában nem látható az emberi szem számára. A képet a téma elrendezése, háromszög kompozíciója, valamint a tűéles vízcseppek erőteljes kontrasztja a fekete háttér előtt teszi tökéletessé. Daróczi Csaba a 2018-as, hazai rendezésű CEWE FOTÓKÖNYV pályázaton is előkelő helyen végzett, így külön öröm, hogy fotójában egy nemzetközi zsűri is meglátta rendkívüli tehetségét.    

A pályázat, melynek végén nemcsak a nyertesek örülnek - adománycsekk az SOS Gyermekfalvak nemzetközi szervezetének

A pályázat során minden a CEWE minden képfeltöltés után 10 centet adományozott az SOS Gyermekfalvak nemzetközi szervezetének, így a bécsi gálaest során a szervezet igazgatóságának elnöke, Dr. Wilfried Vyslozil, 44 815.20 euró értékű adománycsekket vehetett át a CEWE igazgatóságának tagjától, Thomas Mehls-től. "Nagy örömünkre szolgált, hogy az SOS Gyermekfalvak nemzetközi szervezete részt vehetett a világ legnagyobb fotópályázatán." mondta Vyslozil a csekk átvételekor. "Számomra különösen megtisztelő volt, hogy a zsűri tagja lehettem és így részt vettem a nyertes fotók kiválasztásában."

A pályázat legjobb 48 fotójából készült kiállítás október 21 - november 3. között tekinthető meg Budapesten, az Arena Mall 1. emeletén.

További információk és kapcsolat: https://cewe.hu/palyazat.html
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.