2020. június 16., kedd 13:12

A Blue Ocean Robotics és UVD Robots leányvállalata bekerült a Robotics Business Review által az 50 legnagyobb hatású tevékenységet végző robotikai vállalatról összeállított listába (1. rész)
    Odense, Dánia, 2020. június 16., kedd (Business Wire/OTS) - A koronavírus és a kórházban szerzett fertőzések elleni küzdelemben hatékonyan hasznosítható fertőtlenítő robot sikere hozzájárult a vállalat folyamatos globális növekedéséhez - A Blue Ocean Robotics bejelentette, hogy a vállalatot UVD robotjai sikerének elismeréseként a Robotics Business Review szaklap belefoglalta abba a listába (RBR50 - https://www.roboticsbusinessreview.com/2020-rbr50/), amelyet a világ 50 legnagyobb befolyást gyakorló robotikai vállalatáról készít. Az elismerést az UVD robot fejlesztése során végzett munkáért, a technológia egészségügyi hasznosságáért és a termék iránt az UVD robot fertőtlenítés terén elért hatékonyságának köszönhetően folyamatosan növekvő keresletért kapta a vállalat.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20200615005041/en/

"Mielőtt megérkezett hozzánk az UVD robot, kórházunk hat orvosa fertőződött meg a koronavírussal. Mióta két hónappal ezelőtt elkezdtük a robotokat használni a fertőtlenítési feladatok elvégzésére, egyetlen kórházi eredetű, koronavírus okozta megbetegedés sem történt orvosaink, ápolóink és betegeink körében" - mesélte az Olaszországban több magánkórházat működtető Gruppo Poloclinico Abano vezető sebésze, Christiano Huscher. Az UVD robotok iránt nem csak a kórházak, hanem ápolási otthonok és egyéb egészségügyi intézmények, iskolák és napközi otthonok részéről is folyamatosan nő az érdeklődés szerte a világon, és a bevásárlóközpontok és kereskedelmi célú forgalmat bonyolító repülőterek szintén egyre nagyobb érdeklődést tanúsítanak a termék iránt.

Az UVD robotok mélyreható mikrobiológiai know-how, a legmodernebb önjárórobot-technológia és az ultraibolya fény ötvözésének köszönhetően a világon a leghatékonyabb UV-C-fényen alapuló fertőtlenítési megoldást képviselik, és bizonyítottan képesek egy helyiségben a kórokozók 10-15 percen belüli elpusztítására. A robotok ez idáig világszerte már több mint 60 országban kerültek bevezetésre.

"Az UVD Robots a világ önjáró, mobil, UV-C-fénnyel fertőtlenítő robotokat forgalmazó piacán több mint 75%-os részesedést birtokol" - nyilatkozta Claus Risager, a Blue Ocean Robotics vezérigazgatója. "Várt jövőbeli növekedésünk és a szabadalmaztatott megoldások terén a versenytársainkhoz képest 2-4 éves lépéselőnyünk révén a jövőben meghatározó szereplője leszünk a piacnak."

Az Odense Egyetemi Kórházzal (Odense University Hospital) együttműködésben alapított Blue Ocean Robotics 2014-ben hozta létre UVD Robots elnevezésű leányvállalatát a kórházban szerzett fertőzések (Hospital Acquired Infections [HAI]) képviselte problémamegoldása céljából. Minden tizenöt beteg közül egy kap el valamilyen fertőzést kórházi tartózkodása során.

Eugene Demaitre, a The Robot Report és a Robotics Business Review szaklap rangidős szerkesztője a következőket nyilatkozta: "A megoldást már a COVID-19-világjárványt megelőzően bevezették a piacon, és azóta az UVD Robots képes volt olyan mértékben felfuttatni a termelést, hogy kielégítse az automatizált fertőtlenítés iránti növekvő globális igényt. Várakozásaink szerint az RBR50 listára bekerült dán vállalat a jövőben kórházak mellett számos egyéb intézményt is támogatni fog a fertőzések megelőzésében." (folyt.)



2020. június 16., kedd 13:12

A Blue Ocean Robotics és UVD Robots leányvállalata bekerült a Robotics Business Review által az 50 legnagyobb hatású tevékenységet végző robotikai vállalatról összeállított listába (2. rész)
    Odense, Dánia, 2020. június 16., kedd (Business Wire/OTS) -

    A Blue Ocean Robotics (https://www.blue-ocean-robotics.com/) az egészségügyi ellátó intézményekben, vendéglátó létesítményekben, építőiparban, mezőgazdaságban és egyéb területeken használható professzionális kiszolgáló robotok fejlesztését, előállítását és értékesítését végzi. Robotikai termékportfóliójába olyan márkák tartoznak, mint az önjáró, mobil, fertőtlenítést végző robotokat fémjelző UVD Robots (http://www.uvd-robots.com/), a kommunikáció, társadalmi inklúzió és a CO2 okozta klímaváltozás elleni küzdelem céljára virtuális jelenlétet biztosító (ún. "telepresence"), mobil robotok családja, a GoBe Robots (http://gobe-robots.com/), valamint a betegek biztonságos mozgatását és rehabilitációját segítő termékeket tömörítő PTR Robots (http://ptr-robots.com/). A Blue Ocean Robotics robotfejlesztési tevékenysége a felmerülő problémák azonosításától a megoldás kidolgozásán keresztül egészen az ipari volumenű termelésig a teljes folyamatot lefedi. Az egyes termékcsaládokba tartozó robotok előállítását a vállalat kifejezetten erre a célra létrehozott, önálló vállalkozásként működő leányvállalatai végzik, miáltal a Blue Ocean Robotics a világ első vállalkozói felépítésű robotgyártója.

A sajtóanyagok ide kattintva tölthetők le. https://support.google.com/drive/answer/6283888?p=unsupported_browser&visit_id=637279022503219897-3409509994&rd=1

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200615005041/en/

Kapcsolat:
Merima Cikotic
Blue Ocean Robotics
mc@blue-ocean-robotics.com
+45 71-99-56-06

Forrás: Blue Ocean Robotics


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.