2020. június 19., péntek 10:10

Június 20-án nyitja kapuit a Nemzeti Múzeum!
    Budapest, 2020. június 19., péntek (OTS) - A Magyar Nemzeti Múzeum és tagintézményei (Esztergomi Vármúzeum, Balassa Bálint Múzeum, Babits Mihály Emlékház, sárospataki Rákóczi Múzeum, visegrádi Mátyás Király Múzeum, vajai Vay Ádám Muzeális Gyűjtemény, nyírbátori Báthori István Múzeum, balassagyarmati Palóc Múzeum) 2020. június 20-tól ismét megnyitja kapuit a látogatók előtt. A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum 2020. június 23-tól várja az érdeklődőket.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200619_002.jpg

A Magyar Nemzeti Múzeumban az állandó kiállítások mellett, a járvány előtt épphogy megnyitott Közös Időnk '89-90 című közösségi kiállítás látogatható.

https://mnm.hu/hu/kiallitasok/idoszaki/kozos-idonk-89-90

A tervekkel ellentétben a CLARA - Rotschild Klára - divatkirálynő a vasfüggöny mögött című időszaki kiállítás technikai okok miatt egyelőre még zárva tart.

A közös élmény, a zártságból való kiszabadulás mellett továbbra is figyelnünk kell egymásra, ezért a járványhelyzetre való tekintettel a hatósági intézkedéseknek megfelelően a múzeum új szabályokat léptetett életbe a látogatók biztonságának érdekében. Első és az egyik legfontosabb, hogy a múzeum tereiben a saját maszk viselése kötelező és a bejáratnál kézfertőtlenítő automaták biztosítják a fertőtlenítést. Amennyiben a látogató nem hoz magával maszkot, a pénztárnál újat vásárolhat.

A kiállítások megtekintése előzetes regisztrációval lehetséges 10 órától 18 óráig 4 idősávban. A Múzeum elsősorban online jegyvásárlásra biztatja a látogatókat a Jegymester felületén: https://www.jegymester.hu/hun/PlaceInfo/80160/Magyar-Nemzeti-Muzeum .
Az épületben a 2 órás idősávokban 250 látogató tartózkodhat. Előzetes jegyvétellel 200 fő érkezhet, de az intézmény azokra is gondol, akik korábban nem regisztráltak: az idősávokon belül maximum 50 fő a pénztárban, bankkártyával történő fizetés után szintén beléphet. Amennyiben a múzeumban egyidőben jelenlévő látogatók száma eléri a 250 főt, az ezen felül érkező látogatóknak a következő idősávig várakozniuk kell.

A megújult Múzeumkert már nyári pompájában fogadja a hűsölni szándékozókat. Akik többet szeretnének megtudni a kert múltjáról és a fák alatt megbújó szobrokról, 2020. június 20-tól, minden szombat és vasárnap egy vezetett kerti sétán vehetnek részt.

https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/muzeumkert-titkai

A kicsikre és szüleikre is gondolt a múzeum múzeumpedagógiai csapata: 5 héten keresztül, 2020. június 29-i indulással tábort szervez, minden turnus más történeti kort érint majd.

https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/mnm-nyari-tabor

A Magyar Nemzeti Múzeum köszönetet mond annak a több tízezer lelkes érdeklődőnek, akik a 3 hónapos zárvatartás alatt végig aktívan követték a múzeum online felületeit, ezek az oldalak továbbra is frissülő tartalmakkal várnak mindenkit!

Továbbra is vigyázzanak egymásra, kérjük, kövessék a múzeum honlapját, FB-oldalát és Instagramját, ahol naprakész információkkal segítjük a tájékozódást.

További információ:
https://mnm.hu/hu/node/6159
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.