2020. június 26., péntek 08:50

Újra élet tölti be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot (1. rész)
    Budapest, 2020. június 26., péntek (OTS) - Grand Opening - Köszönet Gála a Margitszigeten 2020. július 17-én. Világsztárokkal indul a nyár a Margitszigeti színházban. Rost Andrea és Piotr Beczala opera és operett koncertjével nyitja meg szezonját a budapestiek kedvelt nyári teátruma a Margitszigeten. Az idei, rövidebbre tervezett szezonban is széles a műfaji választék: opera, operett, musical, filmzenei és könnyűzenei koncertek is helyet kaptak a kínálatban. Vidnyánszky Attila új rendezésében mutatják be Erkel Ferenc operáját a Bánk bánt, címszerepben Molnár Leventével. Rossini vígoperája, A sevillai borbély sztárvendégei Annalisa Stroppa és a Giorgio Caudoro, valamint a közönség örömére megérkezik a Margitszigetre az Elisabeth musical, Emir Kusturica és a No Smoking is. Folytatódnak a népszerű irodalmi séták, és a családi programok: az Interaktív meseszínpad, a reneszánsz délelőttök, és újdonságként szerepelnek a kínálatban a Koraesti térzene koncertek a Margitszigeten. Ezen a nyáron is könnyű és tartalmas szezont kínál a Margitszigeti nyár.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200626_001.jpg

A kormány rendelkezése szerint a pandémiás veszélyhelyzet véget ért, és ezzel a színházakba, a nyári idény szerint különösképpen a szabadtéri színpadokra végre visszatérhet az élet. A művészek és a közönség újra találkozhatnak Budapest zöld szívében, a lombkoronák árnyékában elhelyezkedő impozáns Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

2020. július 17-én ÚJRA NYIT A MARGITSZIGETI SZABADTÉRI SZÍNPAD, egy igazán nagyszabású gálakoncerttel, ahol a két világhírű operaénekes Rost Andrea és Piotr Beczala népszerű és közkedvelt opera és operett slágerekkel örvendezteti meg a közönséget. Verdi, Puccini, J. Strauss, Lehár és Kálmán Imre színpadi műveinek legnépszerűbb áriáinak és duettjeinek dallamai csendülnek fel a szabadtéren. A Magyar Állami Operaház Zenekarát Halász Péter, a Magyar Állami Operaház korábbi főzeneigazgatója, a Hamburgi Állami Operaház állandó karmestere vezényli. A megnyitó előadással a Margitsziget vezetése köszönetét kívánja kifejezni a rendkívüli megpróbáltatásban, a járványhelyzetben helytálló minden érintettnek, az egészségügyben dolgozóknak, a döntéshozó és a koordinatív vezetőknek, minisztériumoknak, a Semmelweis Egyetemnek, járványkórházaknak, a Kormánynak, és nem utolsó sorban az eddig otthon marad közönségnek. A színház vezetése a már megtervezett programokból, valamint új eseményekből, koncertekből és előadásokból egy újraépített nyári repertoárral kívánja megszólítani és beinvitálni a közönséget.

Új időpontra és a korábban már meghirdetett sztárvendégekkel sikerült egyeztetni Rossini: vígoperáját, A sevillai borbély-t. A zeneszerző egyik legkedveltebb és legtöbbet játszott művének sztárvendégei Annalisa Stroppa és a Giorgio Caudoro, a Magyar Állami Operaház zenekarát Kocsár Balázs vezényli.
A nagyszínpadon az augusztus 20-ai állami eseménysorozat előestéjén, augusztus 19-én mutatják be Vidnyánszky Attila rendezésében Erkel Ferenc nemzeti operáját a Bánk bán-t. A Coopera-val közös bemutató szereposztásában Molnár Levente, Mester Viktória, Fischl Mónika, Kálmándy Mihály, Kováts Kolos, Boncsér Gergely lépnek színpadra. Az előadás a Kolozsvári Magyar Opera kiváló zenekara, kórusa és balettkara közreműködésével kerül színre, a zenekart Kesselyák Gergely vezényli.

Ezen a nyáron is - a színház nyitásával együtt - elindulnak a Színházi hajójáratok. Sok család örömére és kérésére szombaton és vasárnap délelőttönként újra lesznek ingyenes családi és gyerekprogramok, a Szent Margit romok Reneszánsz délelőttjei, és az irodalmi - zenés séták a Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen kerülnek megrendezésre.

Az idei évadban - mely mindenképp rendhagyó - a szeptemberi indián nyár is tartogat még eseményeket, többek között Lévay Szilveszter-Michael Kunze: Elisabeth című musicalje kerül bemutatásra. Az Erzsébet császárné és magyar királyné életét alapul vevő történetet feldolgozó nagyívű musical szeptemberben két alkalommal lesz látható a Margitszigeten.

A régóta várt találkozásra a közönség és a művészek között - a klasszikus zenei és könnyűzenei produkciók mellett - más formában is nyílik lehetőség. A Margitszigeti színház vezetése és a Nemzeti Filharmonikusok egy újdonsággal is készül kiegészíteni a rendhagyó nyári évad kínálatát. Professzionális komolyzenészekből alakult mini zenekarok adnak hat alkalommal ingyenes koncertet, kifejezetten ezen alkalmakra összeállított, a helyszínnek és alkalomnak megfelelő klasszikus repertoárból válogatva. A Margit kolostor árnyas kertjében "Koraesti térzene" címmel délután 5 órakor kezdődnek a zenei események.(folyt.)



2020. június 26., péntek 08:50

Újra élet tölti be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot (2. rész)
    Budapest, 2020. június 26., péntek (OTS) -

    A Margitszigeten a július közepétől szeptember közepéig tartó nyári színházi szezonban bemutatásra kerülő  tervezett további események: "Fellini 100" Nino Rota filmzénéiből összeállított koncert az Óbudai Danubia Zenekarral, a könnyedebb populáris zenei kikapcsolódást kedvelőknek ajánlva Emir Kusturica és a No Smoking zenekar koncertje, a Geszti Péter és a barátai koncertje, és visszatérőként a Budapest Bár koncertje. A nyár és a Margitsziget nincs Fenyő Miklós nélkül. Augusztus utolsó szombatján élvezheti a közönség a zenész és társai pergős Maszkabál címet kapott nagykoncertjét.

A színház eddigi és további célkitűzése: széleskörűen kiszolgálni a közönség igényeit a Margitsziget zöldfelületben gazdag, pazar helyszínein, a tartalmas kikapcsolódásra hívni a művészetet hiányoló vendégeket.

A Margitszigeti Szabadtéri Színház vezetése felkészült, és fokozott figyelmet kíván fordítani a hatályos egészségügyi és biztonsági előírások betartására, vendégei biztonságérzetének erősítése és így felszabadult élményszerzése érdekében.

Margitszigeti Színház Nonprofit Kft.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.