2020. szeptember 10., csütörtök 11:03

A Mary Kay Inc. által a COVID-19-járvánnyal kapcsolatos támogatási programjának egyik kiemelt célcsoportja a járvány által jóval nagyobb mértékben sújtott bennszülött amerikai populáció (1. rész)
    Dallas, 2020. szeptember 10., csütörtök (Business Wire/OTS) - A Mary Kay Inc. által a COVID-19-járvánnyal kapcsolatos támogatási programjának egyik kiemelt célcsoportja a járvány által jóval nagyobb mértékben sújtott benszülött amerikai populáció, melynek az Indián Egészségügyi Szolgálati Hálózaton keresztül igyekszik segítséget biztosítani - Néhány hónappal ezelőtt a Mary Kay Inc. bejelentette, hogy a COVID-19-világjárvány terjedésének lelassítása és az első vonalban küzdők támogatása céljára mintegy 10 millió USA dollárt adományoz pénzbeli támogatás, illetve elosztási szolgáltatások formájában szerte a világon tevékenységi területének közösségei számára. Miközben mindenütt tovább folyik a vírus elleni harc, a Mary Kay is kibővítette eredeti vállalását 10 millió USA dollárt meghaladó összegre, és ugyanakkor kiterjesztette együttműködését a támogató szervezetekkel azoknak a célcsoportoknak a megsegítése érdekében, amelyeket az átlagos populációnál nagyobb mértékben sújt a COVID-19-járvány.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20200909005162/en/

A lakosság egyik, a COVID-19-járvány által az átlagos populációnál nagyobb mértékben sújtott csoportja a Navahó Nemzet, amelynek tagjai körében az Amerikai Egyesült Államokban az egyes népcsoportokba tartozók számára vetítve a legtöbb a COVID-19 megbetegedés. A nagyjából 75 000 km? nagyságú, Arizona, Új-Mexikó és Utah állam területén lévő földterületen, amelyet a navahók a Navahó Nemzet otthonának hívnak, megközelítőleg 244 000 navahó él. E népcsoportban a fertőzöttség aránya jóval nagyobb, mint a legtöbb hasonló közösségben: a konfirmált COVID-19 megbetegedések száma közel 10 000.

"A fokozott, átfogó erőfeszítések fontosak és hatásosak az ez ellen a vírus ellen folyó küzdelemben, de nem szabad elfeledkeznünk a legsérülékenyebb közösségeink védelméről sem" - magyarázta David Holl, a Mary Kay Inc. elnök-vezérigazgatója. "Számtalan szomorú történetet hallhattunk nemzetünk nagyszerű őshonos amerikai családjairól, amelyeket rendkívül súlyosan érintett a járvány. Reméljük, hogy a különféle szervezetek továbbra is támogatják az Indián Egészségügyi Szolgálatot annak érdekében, hogy az első vonalban küzdők biztonságban legyenek, miközben igyekeznek megállítani a járvány továbbterjedését és gondozásban részesítik a vírus által már megfertőzött lakosokat."

A Mary Kay mintegy 75 000 kézfertőtlenítő egységet adományozott az Amerikai Egyesült Államok Egészségügyi és Szociális Minisztériuma egyik operatív egységének, az Indian Health Service-nek (Indián Egészségügyi Szolgálat [HIS]). Az IHS feladata közvetlen orvosi és közegészségügyi szolgáltatások biztosítása a szövetségileg elismert őslakos amerikai törzsek és Alaszka őslakosai számára. A Szolgálat hálózata az indiánokat kiszolgáló fő szövetségi egészségügyi ellátó és egészségügyi érdekképviseleti hálózat, amely átfogó egészségügyi szolgáltató rendszert biztosít megközelítőleg 2,6 millió amerikai indián és alaszkai őslakos számára, akik az USA 37 államában élő, összesen 574 szövetségileg elismert törzsbe tartoznak. Az adományozott kézfertőtlenítő egységek az IHS hálózatába tartozó 26 kórházban, 59 egészségügyi ellátó központban és 32 orvosi rendelőben kerültek felhasználásra.

A vállalat ugyanakkor adományozott kézfertőtlenítő egységeket a Gallup Indian Medical Centernek (Gallup Indián Orvosi Központ [GIMC]) is, támogatva annak otthoni higiéniai csomagok összeállítására és oktatási anyagok révén az egészségmegőrzés fontosságának tudatosítására irányuló erőfeszítéseit. A GIMC Közösségi Akciócsoport (GIMC Community Response team) igyekszik szabványosítani a betegek által felkeresett hozzáférési pontokon (mint például az autós [ún. "drive-through"] tesztelő helyszínek) elérhető egészségmegőrzési és higiéniai célú anyagokat. Az egészségmegőrzési célt szolgáló tájékoztatás egészségügyi szakemberekkel folytatott személyes beszélgetések keretében történik, valamint írott, angol és navahó nyelvű ismertetők terjesztésével.

"Az Indián Egészségügyi Szolgálat törzsi és városi indián szervezeti partnereinkkel együttműködve a mostani kivételes körülmények között kulcsfontosságúnak számító szolgáltatásokat nyújt" - nyilatkozta az IHS igazgatója, Michael D. Weahkee ellentengernagy. "A kézfertőtlenítő fontos eszköz a COVID-19-járvány terjedésének megállításához. Hálásak vagyunk ezért az adományért, illetve az összes többi, különböző forrásokból származó adományért. Ezek az adományok lehetővé teszik számunkra, hogy jobb szolgáltatást nyújtsunk közösségeinknek és teljesítsük az IHS küldetését, mely az amerikai indiánok és az alaszkai őslakosok testi, mentális, szociális és spirituális egészségének támogatása." (folyt.)



2020. szeptember 10., csütörtök 11:03

A Mary Kay Inc. által a COVID-19-járvánnyal kapcsolatos támogatási programjának egyik kiemelt célcsoportja a járvány által jóval nagyobb mértékben sújtott bennszülött amerikai populáció (2. rész)
    Dallas, 2020. szeptember 10., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Több mint 56 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív, csúcstechnológiát képviselő bőrápolási, dekorkozmetikai termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: MaryKay.com.

Amit az Indian Health Service-ről tudni kell…

Az Indián Egészségügyi Szolgálat (Indian Health Service [IHS]), amely az Amerikai Egyesült Államok Egészségügyi és Szociális Minisztériumának egyik egysége, átfogó egészségügyi szolgáltatásokat biztosít megközelítőleg 2,6 millió amerikai indián és alaszkai őslakos számára, akik az USA 37 államában élő, 574 szövetségileg elismert törzsbe tartoznak. Kövesse az IHS-t a közösségi oldalakon: Facebook, Twitter és LinkedIn!

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200909005162/en/

Kapcsolat:

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com

Forrás: Mary Kay Inc

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.