2020. október 7., szerda 12:01

Befejeződött a PVH Europe csúcskategóriát képviselő raktár- és logisztikai központját fedő, a világon jelenleg a legnagyobb teljesítményű napelemes tető felszerelése (1. rész)
    Amszterdam, 2020. október 7., szerda (Business Wire/OTS) - A napelemes tető, amely a PVH Europe összes hollandiai épületének energiaigényét fedező mennyiségű elektromos energiát biztosít, jelentős előrelépés a PVH Corp. azon fenntarthatósági célkitűzésének teljesítése terén, miszerint 2030-ra a cég által vásárolt elektromos energia 100%-ban megújuló forrásokból fog származni.

    A PVH Corp. [NYSE: PVH] tulajdonát képező Tommy Hilfiger globális központjaként, illetve a szintén a PVH Corp. tulajdonában lévő Calvin Klein európai irodájaként működő PVH Europe bejelentette, hogy a hollandiai Venlóban található, csúcskategóriát képviselő raktár- és logisztikai központjában befejeződött a felszerelése annak napelemes tetőnek, amely jelenleg valószínűleg a világ legnagyobb teljesítményű*, működő napelemes tetőszerkezete. A több mint 48 000 napelem panelből álló napelemes tető a központ teljes elektromosenergia-fogyasztását fedezi, és emellett közvetve, a hollandiai állami villamosenergia-hálózaton keresztül biztosítja a PVH Europe összes hollandiai raktára, irodája és üzlete energiaigényének 100%-át. A PVH Europe energiaipari partnere, az Eneco tanúsította, hogy az ezeknek az épületeknek az energiaellátásához szükséges összes elektromos energiát a központot fedő új napelemes tető biztosítja. A venlói raktár- és logisztikai központ (Venlo Warehouse and Logistics Center) egy logisztikai ingatlanokkal foglalkozó belga vállalat, a Heylen Warehouses, valamint az AG Real Estate nevű cég által létrehozott vegyes vállalat birtokában van, és a tető felszereléséhez szükséges technikai feladatok elvégzésével a vegyes vállalat tulajdonosai az IZEN-t bízták meg.

     Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20201006005513/en/

A napelemes tető megépítése újabb mérföldkőnek számít azok közt az erőfeszítések közt, amelyeket a PVH a cég irodái, raktárai és üzletei villamosenergia-igénye 100%-ának megújuló forrásokból való biztosítása, valamint ellátási lánca szén-dioxid-kibocsátásának a 2030-as év végére 30%-kal való csökkentése érdekében tesz. Ez a projekt kapcsolódik a PVH tudományos alapokon nyugvó emissziós céljainak teljesítéséhez, mely célok a Párizsi Megállapodásban meghatározott, rendkívül ambiciózus dekarbonizációs szint elérését szolgálják. Ez a cél ugyanakkor a cég által a vállalat felelősségvállalási stratégiájáról kiadott, Forward Fashion címet viselő dokumentumban is olyan prioritásként került meghatározásra, mely a negatív hatások nullára csökkentését, a pozitív hatások 100%-ra növelését és a vállalat értékláncába tartozó több mint 1 millió ember életének jobbá tételét szolgálja.

A legfontosabb tényadatok a következők:
     -    A PVH Europe fő elosztási központjaként működő venlói raktár alapterülete 110 000 m2.
     -    A létesítmény BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) fenntarthatósági besorolása. "nagyon jó" ("Very Good").
     -    A világ legnagyobb teljesítményű napelemes tetőjének kapacitása 18 MWp (megawatt csúcsteljesítmény).
     -    A tető több mint 48 000 nagy teljesítményű napelem panelből áll.
     -    A tető fedezi a PVH Europe tulajdonában lévő összes hollandiai üzlet, raktár és iroda elektromosenergia-fogyasztását.

"Ennek a tetőnek a megépítése kiemelkedő mérföldkő mind venlói raktár- és logisztikai központunk szempontjából, mind a PVH Europe fenntarthatóság felé vezető útján" nyilatkozta Martijn Hagman, a Tommy Hilfiger Global és a PVH Europe vezérigazgatója. "Részt vettünk a telepítésében annak a szerkezetnek, amiről úgy hisszük, a világ legnagyobb teljesítményű, teljes mértékben működőképes napelemes tetője - és ezzel hatalmas előrelépést tettünk annak a kötelezettségvállalásunknak a teljesítésében, miszerint 2030-ra 100%-ban megújuló forrásokból származó elektromos energiát használunk és ellátási láncunk szén-dioxid-kibocsátását 2030-ra 30%-kal csökkentjük. Ez nem lett volna lehetséges a PVH tehetséges, lelkes és elkötelezett munkatársaiból álló fantasztikus csapatának támogatása nélkül."

Jelenleg a TOMMY HILFIGER és a CALVIN KLEIN termékei közül naponta mintegy 600 000 darab kerül kiszállításra a PVH Europe venlói raktár- és logisztikai központjából közvetlenül az ügyfelekhez, illetve az értékesítési pontokra, ideértve a saját tulajdonú és harmadik felek által működtetett európai, közel-keleti és afrikai üzleteket. A BREEAM által a raktárközpontnak ítélt "nagyon jó" minősítés az energia- és vízfogyasztás, a szállítás, az anyagfelhasználás, a hulladéktermelés, a szennyezésmentes működés, az ökológia, valamint az alkalmazottak egészségének és jóllétének biztosítása terén elért kiemelkedő, példaértékű normák elismerése. Megemlítendő továbbá a helyiségek és terek 100%-ban energiahatékony világítása, a 100%-ban az FSC (Forest Stewardship Council) által tanúsított csomagolóanyagok használata, illetve az összes kartonpapír, műanyag és nyomtatott dokumentum 100%-os újrahasznosítása is.

A PVH tagja az RE100-nak, amely egy, a megújuló energia használata iránt elkötelezett vállalkozások által elindított és a Klímacsoport által irányított kezdeményezés, és a RE100 tagjaként kötelezettséget vállalt arra, hogy elektromosenergia-beszerzéseit 2030-ra 100%-ban megújuló forrásokból végzi.
(folyt.)



2020. október 7., szerda 12:02

Befejeződött a PVH Europe csúcskategóriát képviselő raktár- és logisztikai központját fedő, a világon jelenleg a legnagyobb teljesítményű napelemes tető felszerelése (2. rész)
    Amszterdam, 2020. október 7., szerda (Business Wire/OTS) -

    Sam Kimmins, a Klímacsoportban a RE100 irányításáért felelős vezető a következőket nyilatkozta: "Gratulálunk a PVH-nak a venlói napelemes tető megépítéséért. Ez egy újabb izgalmas előrelépés globális erőfeszítéseik és a RE100 tagjaként 2025-re kitűzött céljuk elérését szolgáló együttműködés szempontjából egyaránt. Ez az eredmény ismét magasabbra tolja a lécet a létesítményekben a megújulóenergia-felhasználás bevezetését célzó projektek terén."

"Úgy véljük, a logisztikai épületek lesznek a naperőművek következő generációja" - magyarázta Philippe Deschilder, a Heylen Warehouses vezérigazgatója. "A PVH Europe-pal való együttműködés a napelemes tető megépítése során hozzájárul a megújulóenergia-felhasználást célzó projektekbe való beruházások megvalósítására irányuló célkitűzésünk teljesítéséhez, és hozzáadott értéket teremt ügyfeleink számára azáltal, hogy lehetővé teszi szénlábnyomuk csökkentését."

Amit a PVH Corp.-ról tudni kell…

A PVH a világ egyik legelismertebb divatipari és ún. lifestyle (egy adott életstílust/életérzést képviselő) termékeket előállító vállalata. Cégünk olyan márkák tulajdonosa, amelyek irányító szerepet töltenek be a divat világában, igyekezve azt az emberiség szolgálatába állítani. Márkaportfóliónkban számos olyan ikonikus márka szerepel, mint például a CALVIN KLEIN, a TOMMY HILFIGER, a Van Heusen, az IZOD, az ARROW, a Warner's, az Olga és a Geoffrey Beene, valamint a fehérneműket forgalmazó, digitális értékesítésre összpontosító True&Co. mely márkanevek, valamint egyéb ismert amerikai és nemzetközi márkanevek, továbbá licencbe adott márkanevek alatt számos különféle terméket forgalmazunk. A PVH több mint 40 000 értékesítési partnert foglalkoztat a világ több mint 40 országában, és éves bevétele 9,9 milliárd USA dollár. Ez a közösség adja a mi erőnket. Ez a PVH erejének forrása.

Kövessen minket a Facebook-on, az Instagram-on, a Twitter-en és a LinkedIn-en!

Amit a RE100-ról tudni kell…

A RE100 (https://www.there100.org/)egy globális kezdeményezés, amely a világ legbefolyásosabb, 100%-ban megújulóenergia-felhasználás iránt elkötelezett vállalatait tömöríti. A számos különféle szektorban tevékenykedő csoport, amelynek irányítását a Klímacsoport (https://www.theclimategroup.org/) és a Carbon Disclosure Projekt (CDP - https://www.cdp.net/en) elnevezésű szervezet közösen látja el, több mint 5,4 billió USA dollár összebevétellel rendelkezik. A tagvállalatok együttes erőfeszítései erőteljes iránymutatásként szolgálnak a politikai döntéshozók és befektetők számára, arra ösztönözve azokat, hogy gyorsítsák fel a "tiszta gazdaságra" való átállást. #RE100

*A "világ legnagyobb teljesítményű napelem tetője" kifejezés alatt a PVH meghatározásában a jelenleg egyetlen építmény tetejére telepített napelemes tetőként a legnagyobb teljesítményt nyújtó, működőképes napelemes tető értendő.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201006005513/en/

Kapcsolat:

PVH Europe
Baptiste Blanc, +31 62904 2334
Sr. Director, Global Communications
Baptiste.Blanc@tommy.com

Forrás: PVH Corp.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.