2021. augusztus 31., kedd 09:10

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.: A hatmilliomodik ABS szelep készült el a kecskeméti gyárban
    Kecskemét, 2021. augusztus 31., kedd (OTS) - A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ebben a hónapban gyártotta le a hatmilliomodik ABS szelepet kecskeméti gyárában - Az ABS szelep a haszonjárművek fékrendszerének egyik fontos, alapvető része - A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. a globális piacvezető vasúti és haszongépjármű-fékrendszereket gyártó Knorr-Bremse Csoport leányvállalata, kecskeméti telephelyén gyártja a világszínvonalú, kiváló minőségű teherautó-fékrendszer alkatrészeket. Ezek közül az ABS szelepből a hatmilliomodik darabot gyártotta le augusztusban Kecskeméten.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210831_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210831_002.jpg

Mint a legtöbb fejlesztés, az ABS is először a személygépjárművekben jelent meg. Az ABS blokkolásgátló rendszer a fékerő csökkentésével megakadályozza a kerekek blokkolását, ezáltal a jármű kormányozható marad és nem csúszik ki irányíthatatlanul. Teherautó pótkocsiknál és csuklós járműveknél az ABS rendszer akadályozza meg a jármű úgynevezett "bebicskázását" vészfékezés közben, amikor is a vontatmány irányíthatatlanná válik és "visszacsuklik". Mint fejlesztőpartner, a Knorr-Bremse 1981-ben applikálta az első sztenderd ABS rendszert teherautóra.

"Az ABS szelep a termékportfóliónk egy alapvető része, már több, mint 10 éve gyártjuk. Termékeinket a hat legnagyobb haszongépjárműgyártónak szállítjuk be, így szinte minden típusban megtalálhatók. A Knorr-Bremse gondoskodik arról, hogy ezek a többtonnás járművek biztonsággal megálljanak az utakon nap mint nap, akár vészfékezéskor is - mondta el Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalat gyártóüzeme több, mint 30 éve üzemel Kecskeméten, jelenleg 21.000 m2-en közel 1000 fő állítja elő kiváló minőségű termékeit teherautók és buszok fékrendszereibe. Kutatás-fejlesztési tevékenysége budapesti fejlesztőintézetében és Kecskeméten működik. A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. innovatív, világszínvonalú haszonjármű-fékrendszereket fejleszt és gyárt Magyarországon.

Vállalati profil
A Knorr-Bremse (ISIN:DE000KBX1006, rövidítve: KBX) vezető helyet tölt be a fékrendszerek világpiacán és fő beszállító más, a biztonság szempontjából kritikus fontosságú vasúti és haszonjármű rendszerek körében. A Knorr-Bremse termékei döntő mértékben járulnak hozzá világszerte a vasúti és közúti szállításban a nagyobb biztonsághoz és energiahatékonysághoz. Több mint 30 országban, több mint 100 telephelyen mintegy 29.500 munkavállaló hozzáértése és motivációja váltja ki világszerte a termékek és szolgáltatások felhasználóinak megelégedését. 2020-ban a Knorr-Bremse két divíziója együttesen 6,2 milliárd EUR árbevételt ért el (IFRS rend-szer szerint). A Társaság több mint 115 éve vezető szerepet tölt be az iparág megújításában, amit a mobilitás és a szállítási technológiák körében élenjáró rendszerszintű megoldások lendítenek előre. A Knorr-Bremse Német-ország egyik legsikeresebb ipari vállalata, amely hasznosítja a kulcsfontosságú globális megatrendeket: városiasodás, fenntarthatóság, digitalizáció és mobilitás.

Média Kapcsolatok:

Bucsai Edina, telefon +76 511 738, edina.bucsai@knorr-bremse.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.