2021. szeptember 24., péntek 12:16

Izgalmas fejlemények a magyar fejlesztésű sportban - Fordulatos döntővel zárult a Water Skyball Szuperkupája
    Budapest, 2021. szeptember 24., péntek (OTS) - A Water Skyball (WSB) fiatal, magyar fejlesztésű sportág, 2015-től rendeznek belőle országos bajnokságokat. Idén először rendezték meg a WSB Szuperkupát, ahol a sportág legjobbjai mérkőzhettek meg. Végül a kecskeméti Nordic és a szegedi Myrmidons csapata jutott a döntőbe, a párharc pedig rendkívüli izgalmakat tartogatott.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210924_001.jpg

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő magyar fejlesztésű sportág, a Water Skyball fiatal múltja ellenére erőteljes léptekkel halad a siker útján. A labdás, páros, vízi sport különleges, egyedi szabályrendszerével (no-contact, kapu a kapuban megoldással, különböző pontértékű gólokkal és rengeteg taktikai és stratégiai lehetőséggel) évről évre növekvő rajongótábort szerez. Az Szuperkupa eseményeit idén országos sportcsatornán követhették végig a nézők.

Az 1. WSB Szuperkupa alapszakaszában 12 fordulón keresztül mérkőztek meg a sportág legjobbjai egymással, majd a rájátszásban további pontokért küzdhettek. A kiváló formában játszó Nordic 30 Szuperkupa pontos előnnyel fordult rá a döntőre. Ez a Water Skyballban jelentős, szinte behozhatatlan előnynek számít, így a Nordic már a zsebében érezhette a győzelmet.

A döntő párharca két mérkőzésből állt. A Nordic határozott védekezéssel és erős támadó játékkal igyekezett őrizni az előnyét, de a Myrmidons izgalmas és váratlan megoldásokkal fűszerezett játékával fokozatosan dolgozta le a hátrányát. Ezzel együtt a döntő utolsó percében mégis összesítésben 11 ponttal vezetett a Nordic. Ez elméletileg nem jelent behozhatatlan előnyt, de még nem volt példa arra, hogy egy mérkőzés hajrájában egy perc alatt egy csapat behozzon ennyi pontot. A Myrmidons ekkor hatalmas bravúrral 3 darab 4 pontos (ún. Deadeye) gólt szerzett, és minden ellentámadást sikerrel kivédekeztek. Így végül összesítésben 1 ponttal győzött a szegedi csapat.

A Water Skyball Szövetség a Szuperkupa rendezésével elérte a célját: színvonalas mérkőzéseket, látványos megmozdulásokat és egy igazán fordulatos döntőt láthattak a sport iránt érdeklődők a tévé képernyőjén. A Szuperkupa eseményei visszanézhetők a SpílerTV online felületén.

További információ:
www.waterskyball.com
https://tv2play.hu/water_skyball_vilaga/video_tab
https://www.youtube.com/channel/UCTO0eOyFHvJYJkrnQTxK8Cg

Kontakt:
     Augusztin Olga
     Sajtó és nemzetközi kapcsolatok
     Magyar Water Skyball Szövetség
     augusztin.olga@waterskyball.com
     +36 70 612 7390
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.