2022. május 20., péntek 12:15

Ingyenes koncertek 13 városban a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének szervezésében
    Budapest, 2022. május 20., péntek (OTS) - 2022. június 3., június 4., és június 5. napján rendezik meg a "Grand Opening - Összefogás" ingyenes koncertek hétvégéjét a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége és tagszervezeteinek szervezésében.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220520_001.jpg

A szövetség tagjainak összefogásával, a klasszikus zenét és a kultúrát ünneplő hétvégén, a közönség különleges ingyenes komoly- és kortárs zenei koncerteken vehet részt.

2022. június 3., június 4., és június 5. napján az ország jelentős városaiban megvalósuló "Grand Opening - összefogás" zenei eseményt a MMFSZ a korábbi évek sikerén felbátorodva, és a "Tiszta zene, tiszta forrásból" szlogen életben tartásának szándékával szervezi meg. A nagyszabású, közös szervezésű eseménnyel tagságuk összefogását kívánják hangsúlyozni, a zene összetartó és békét hirdető erejének üzenetét tekintve küldetésüknek.

A 15 ingyenes és többségében szabadtéri, komoly- és kortárs zenei koncert a művészeti fesztiválok 13 városának főterein vagy emblematikus helyszíneken valósul meg.

A közönség a hangulatos nyárindító koncertekkel találkozhat Budapesten három helyszínen, a Budai Vár Csikós-Udvarában, a Zenetudományi Intézetben és a margitszigeti Kristály Színtérben, Szentendrén a Művelődési Ház hangulatos kertjében, Sárospatakon a Művelődés Háza és Könyvtára Színháztermében, Sopronban a Nagyboldog asszony-templomban, Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban,  Egerben az Egri Érseki Palota udvarán,  Kőszegen a Jurisics Várban,  Gyulán az Erkel Ferenc téren, Kecskemét Főterén a Romkertben, Debrecenben a Nagyerdei Parkban, a Békás-tó stégen,  a Gödöllői Művészetek Házában, Kaposváron a Kossuth téren, valamint Pécsen a Jókai téren.

A páratlan vállalkozás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a NKA támogatásával jön létre.

A koncertek szervezői kiemelten fontosnak tartják hangsúlyozni a zene közösségépítő erejét. A klasszikus és a kortás zenei koncertsorozat küldetése összhangban áll a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének céljaival, a kultúra és a művészet közösséget építő szerepével, a művészek és a közönség személyes találkozása révén az élő komolyzenei koncertek élményének erejében.

Az egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekednek arra, hogy az adott helyszín koncertjein a helybéli művészekkel, fiatal tehetségekkel valósuljanak meg. A koncertek repertoárjának összeállítása során külföldi és hazai szerzők műveiből válogattak, évfordulós zeneszerzőket is ünnepelve. Ily módon került előtérbe Kodály Zoltán munkásságának bemutatása, és a színes kínálatban felcsendülnek majd, Haydn, Stravinsky, Rossini, Debussy, Kálmán Imre, Lully, vagy John Willams művek is. A választék ezúttal is sokszínű!

A Grand Opening rendezvénysorozat szervezői és a fellépő művészek az ország 13 városában változatos zenei kínálattal várják koncertjeikre a kikapcsolódni vágyókat, hogy a zene örömével együtt köszönthessék a nyár szabadtéri kulturális szezonját.

A 2022. évi Grand Opening országos rendezvény koncert programja a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetség honlapján megtalálható: https://artfestivals.hu

A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége tagszervezetei - Fesztiválvárosok:
     1.    Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. - Debrecen
     2.    Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. - Kaposvár
     3.    Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. - Pécs
     4.    Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. - Budapest
     5.    Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. - Budapest
     6.    Fesztivál Akadémia Budapest - Budapest
     7.    Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. - Gödöllő
     8.    Gyulai Várszínház Nonprofit Kft. - Gyula
     9.    Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. - Kecskemét
     10.    Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház - Kőszeg
     11.    Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. - Sopron
     12.    Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. - Szentendre
     13.    Kanizsai Kulturális Központ - Nagykanizsa
     14.    Interkultur Hungaria Közhasznú Nonprofit Kft. - Sárospatak
     15.    Egri Szimfonikus Zenekar Kulturális Egyesület - Eger
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.