2022. október 21., péntek 10:42

Magyar Motorsport Szövetség Triál szakág Sportszakmai szeminárium
    Budapest, 2022. október 21., péntek (OTS) - A tavalyi évben első alkalomman megtartott és nagyon sikeres sportszakmai szemináriumot az idei bajnokság lezárási fázisában rendeztük meg. A triál szakági vezetésen kívül meghívást kaptak a szakágban aktívan ténykedő sportszakmai személyek, futamok rendezői, külföldi szakági kapcsolattartók és a szakág fő támogatóinak képviselői.

    

     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221021_002.jpg

A szeminárium legfontosabb céljai voltak elsősorban felkészülni a jövő évi bajnokság lebonyolítására, átbeszélni és ha szükséges módosítani a szabályrendszerünket, valamint megvitatni a 2023-as verseny évad legfontosabb egyéb teendőit!

A több órás megbeszélés alkalmával sikerült minden kérdésben olyan megoldásokat találnunk, melyek a sportszakma egybehangzó véleménye szerint a hazai triál motorsportot a jövőben még nívósabbá, még vonzóbbá és a versenyzők számára is még élvezhetőbbé fogja tenni!!

Ehhez több lényeges módosítást is el kellett végeznünk mind a szabályrendszerünkben, mind a futamok lebonyolításával kapcsolatosan!

A kategóriákat illetően a fiatal versenyzőknél történt nagyobb változtatás! Az idei évben debütált E-Junior kategória, mint ilyen megszűnik és helyette Junior kategória lép színre, mely kategóriában a 12 év alatti gyermekek versenyezhetnek, technikai megkötés nélkül!
A 12 és 16 év közötti fiatalok számára létrejön a Kadet kategória, szintén technikai megkötés nélkül! (vagyis lehet elektromos vagy benzines hajtással is nevezni a kategóriákba)

Szigorítani fogjuk a büntetések alkalmazását!
Legfőképp a szekciók közötti gyorshajtást figyeljük. Minden szekciólapon szerepelni fog egy sárga és egy piros rubrika, melybe a szekcióbírók fognak az esetleges szabálysértések alapján "sárga" vagy "piros" lukasztást adni (mondjuk úgy sárga vagy piros lapot kap a versenyző).

Tisztába tettük a hátra gurulás fogalmát, a szekciók időmérését, a technikai gép átvétel folyamatát, az online nevezési rendszer létrehozását, a depó használatot (itt jövőre depó felügyelő fog jelen lenni, aki ügyel a rendre, fegyelemre és segíti a depó működését, tájékoztatást ad stb.).

Hamarosan bemutatjuk az új Trial Hungary "brand" megvalósulásával kapcsolatos összes információt is!

A díjkiosztó gála 2022. november 19-én kerül megrendezésre Sárisápon.

Török János
szakágvezető

Forrás: https://platinumzrt.hu/aktualis/2022-10-20/trial-szakmai-szeminarium
Fotó: Platinum e-Space Hungary Zrt.

    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.