2022. október 24., hétfő 10:30

A NASA megvalósította Nemere István egy korábbi ötletét!
    Budapest, 2022. október 24., hétfő (OTS) -

    36 évvel ezelőtt jelent meg Nemere István tudományos-fantasztikus regénye, a Játszma tízmilliárdért. A könyv alapötlete: egy pusztító meteor száguld a Föld felé. A tudósok elhatározzák, hogy egy kisebb égitestet "löknek" az útjába, hogy azzal ütközve a meteor letérjen pályájáról, tízmilliárd ember és a civilizációt megmentve ezzel. A regény, a mindenre elszánt űrhajósok kalandjairól szól.

Pár héttel ezelőtt a NASA és tudósai megtették ugyanezt. A mostani kísérletben nem egy pusztító jellegű meteort térítettek el, de megteremtették ennek lehetőségét. Kimozdítottak pályájáról egy kisebb égitestet, amivel sikeresen modellezték azt a feltételezett helyzetet, amit alkalmazhatnánk, ha egy felénk tartó objektum vagy aszteroida veszélyeztetné a földi létet. Ezzel valóra vált az, amit Nemere István egy fantasztikus regényben, 1986-ban megjósolt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.