2023. január 19., csütörtök 12:20

Virtuális séta Temesvárra az Óbudai Egyetemről
    Budapest, 2023. január 19., csütörtök (OTS) - A nagy múltú, egykori magyar város nevezetességeit, történelmi városrészeit, leghíresebb műemlékeit virtuális és kiterjesztett valóság-alkalmazásokkal tekinthetik meg mindazok, akik ellátogatnak a Reflektorfényben a Temesvári Kulturális Örökség című rendezvényre, melynek az Óbudai Egyetemen ad otthont január 20-án.

    A Budapesti Spotlight Heritage Temesvár, XR bemutató és Nemzetközi Fesztivál egy kiterjesztett valóság-alapú digitális rendezvény. Az Óbudai Egyetem által támogatott program során a digitális történetmesélés segítségével szeretnénk felkelteni a szélesebb közönség érdeklődését Temesvár történelmi öröksége, kulturális élete iránt, hogy az érdeklődők egy időben hallhassák, láthassák, megtapasztalhassák és egy közös alkotás során "magukba fogadják" a várost, színházi és táncművészeti eseményekről készült videók, digitális- és AR- technológiák felhasználásával. A rendezvény magyar és angol nyelven zajlik. Szervezői: a Temesvári Műszaki Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Bánsági Nemzeti Múzeum.

Az esemény az Európa Kulturális Fővárosa (Temesvár 2023 EKF) rendezvénysorozat része, amelyben kiemelt szerephez jut a város kulturális örökségét meghatározó soknemzetiségű, multikonfesszionális és változatos hagyományokat ápoló román-magyar-német-szerb kulturális-nyelvi közössége.

Cím: Óbudai Egyetem, Neumann János Informatikai Kar
1034 Budapest, Bécsi út 96/b
Időpont: 2023. január 20. 10:00-től 17:00 óráig.

Budapest, 2023. január 19.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.