2023. február 1., szerda 11:21

Középiskolából egyetemre: új tantervvel segíti a hallgatókat az Óbudai Egyetem
    Budapest, 2023. február 1., szerda (OTS) - Az Óbudai Egyetem új és innovatív tantervvel várja a 2023. szeptemberi tanévkezdéstől a hallgatókat. Az elsőszámú cél a gimnáziumi, szakközépiskolai és az egyetemi oktatás közötti különbség áthidalása, a gördülékenyebb átállás elősegítése a felsőfokú oktatás elvárásaihoz.

        A gimnáziumi, szakközépiskolai, valamint az egyetemi oktatásban elvárt tananyagmennyiség közti különbségek hirtelen megnövekedése nagy terhet jelenthet az új hallgatók számára. A probléma kiküszöbölése érdekében a szakemberek igyekeztek kisebb létszámú gyakorlati csoportokat létrehozni, hogy az oktatóknak több ideje legyen az eltérő igényű hallgatóknak segíteni a tudásanyag elsajátításában. Az új tanterv alkalmazását segíti a projektalapú, gyakorlatorientált képzés. A patronálási rendszer elsősorban az érdeklődő, kreatív, de bizonytalan hallgatók számára jelenthet kiváló választást.
     Az egyetem az új "F" jelű tantervét a korábbi képzések során szerzett tapasztalatoknak és a nemzetközi trendeknek megfelelően, azokat figyelembe véve alakította ki, széleskörű egyeztetést folytatva a szakma képviselőivel. A terv az volt, hogy egy koherens, haladószemléletű és hallgatóbarát tantervháló jöjjön létre, ami hű marad az Óbudai Egyetem gyakorlatorientált oktatási hagyományához, egyúttal alkalmas arra, hogy a hallgatók felkészülten reagálhassanak a folyamatosan változó és fejlődő piaci igényekre.
     Az Óbudai Egyetem nemzetközi stratégiájában is fontos helyet foglal el az "F-tanterv", ezért fontos szempont volt a hallgatók mobilitási programokon való részvételének megkönnyítése is. Ennek érdekében a tanterv részeként mobilitási ablakok kerültek beépítésre, hogy a hallgatók könnyebben és nyugodtabban tudják külföldi tanulmányaikat megtervezni, a különféle tanulmányi ösztöndíjprogramokon részt venni.

Budapest, 2023. február 1.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.