2023. február 7., kedd 13:35

107 millió forint értékű adomány a Bérestől
    Budapest, 2023. február 7., kedd (OTS) - 107 millió forint értékű Béres Cseppet adományozott a rászorulók támogatására az idén 30 éves évfordulóját ünneplő Béres Alapítvány. Az immunrendszert támogató gyógyszeradományt 12 jelentős, karitatív és egyházi szervezet vezetőinek február 7-én, id. dr. Béres József születésének napján adták át.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230207_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230207_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230207_004.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230207_005.jpg

A Béres Alapítvány megalakulása óta követi azt a szilárd erkölcsi irányt, melyet alapítójának életútja kijelölt: a betegek és rászorulók segítését, hatékonyan és odafigyeléssel. Ennek érdekében hosszú évek óta folyamatosan együttműködik az ország legjelentősebb karitatív és egyházi szervezeteivel, éves rendszerességgel támogatja Béres Csepp adománnyal a betegeket, az időseket, a nehéz sorsú embereket. A mostani, sokakhoz eljutó alapítványi támogatás jelentős fontossággal bír, a mindannyiunkat sújtó gazdasági nehézségek, az egészséget veszélyeztető járványok idején még nagyobb szükség van az odafigyelő, hatékony segítségre.

Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke február 7-én, Budapesten, a Béres Gyógyszergyár székházában 107 millió forint értékű Béres Cseppet adott át a rászorulókat közvetlenül segítő szervezetek vezetőinek. Az adományátadáson országos karitatív és egyházi szervezetek: a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt, a Görögkatolikus Metropólia mellett, a daganatos betegeket segítő szervezetek: A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány, a Magyar Hospice Alapítvány, a Magyar ILCO Szövetség, a Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szervezete vettek részt. Az időseket a Nyugdíjas Klubok és Idősek "Életet az éveknek" Országos Szövetsége képviselte. Valamennyi szervezettel régi és megbízható kapcsolata van a Béres Alapítványnak, mely nagy segítséget jelent a termékek célba juttatásában.

"Az idén ünnepeljük a Béres Alapítvány alapításának 30. évfordulóját. Jóleső érzés a számunkra, hogy ezen emberöltőnyi idő során a vállalt küldetésünkhöz méltó módon nagyon sokat tettünk az emberek szolgálatában, részt vállaltunk az oktatásban, a magyar kultúra terjesztésében, a tehetséggondozásban, és kiemelten a betegek, rászorulók, elesettek segítésében. Gyökereink a Béres Cseppből erednek, érthető, hogy karitatív tevékenységünk középpontjában az emberek egészségének, a betegek gyógyulásának támogatása áll. A mai napon egyrészt a daganatos betegek világnapjára (február 4.) is gondolva, kiemelten figyelünk e súlyos betegségben szenvedőkre, másrészt a mostani járványokkal terhelt időszakban különösen fontosnak tartjuk az idősek és rászorulók segítését. Azok számára, akikhez most eljutnak az adományaink, a napi megélhetés is gyakran problémát jelent, az egészségvédő készítmények megvásárlására a maguk erejéből képtelenek. A Béres-cseppek atyjának születésnapját hogyan is ünnepelhetnénk méltóbb módon? - mondta Béres Klára az átadás alkalmával."
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.