2023. február 23., csütörtök 09:30 |
Bemutatkozik a Starbucks Oleato™ - egy forradalmian új kávézási rituálé (1. rész) |
|
Milánó, 2023. február 23., csütörtök (Business Wire/OTS) - A Starbucks® legfinomabb arabica kávéjának váratlan átalakulása Partanna® extra szűz olívaolajjal bársonyosan sima, ínycsiklandóan buja új kávéélményt kínál - A Starbucks Reserve® Roastery Milan és a Starbucks Italy kávézóiban bemutatott Oleato a következő évben bemutatkozik a kiválasztott piacokon szerte a világon |
Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes
tartalmat itt találja:
https://www.businesswire.com/news/home/20230221005759/hu/
A Starbucks a mai napon bemutatta a kávét átalakító innovációját, a
szokatlan ízeket egyesítő kávéital termékcsaládot, az Oleatót, amely
a Starbucks arabica kávét finoman dúsítja egy kanál Partanna hidegen
sajtolt, extra szűz olívaolajjal. Az eredmény bársonyosan sima,
finoman édes és buja kávé, amely minden csészét különleges új ízzel
és textúrával gazdagít. Az olaszországi Starbucks kávézókban február
22-én induló új italválaszték a következőket tartalmazza: Oleato™
Caffé Latte, Oleato™ Iced Shaken Espresso, valamint Oleato™ Golden
Foam™ Cold Brew. A Starbucks Reserve Roastery Milan a következő öt
italt mutatja be a vásárlóknak február 22-én: Oleato™ Caffé Latte,
Oleato™ Iced Cortado, Oleato™ Golden Foam™ Cold Brew, Oleato™
Deconstructed és Oleato™ Golden Foam™ Espresso Martini. A Starbucks
idén tavasszal megkezdi az italok bevezetését a kiválasztott
piacokon világszerte, kezdve Dél-Kaliforniával, az Egyesült
Államokban. Az év későbbi részében Japán, a Közel-Kelet és az
Egyesült Királyság is bevezeti az italokat.
"1983-ban, az első milánói utam során magával ragadott a közösségi
érzés, az összetartozás, valamint a kávé iránti szenvedély, amely a
város eszpresszó bárjaiban fogadott. Ez az utazás inspirált arra,
hogy elhozzam a kézzel készített eszpresszó rituáléját a
Starbuckshoz, Amerikába. Az Oleato jelenti a kávé következő
forradalmát, amely a természet legkiválóbb összetevőinek alkímiáját
hozza létre, a Starbucks arabica kávészemekből és a Partanna hidegen
sajtolt extra szűz olívaolajból" - árulta el Howard Schultz, a
Starbucks ideiglenes vezérigazgatója. "Ma ugyanolyan lelkes vagyok,
mint 40 évvel ezelőtt, az Oleato felnyitotta a szemünket a friss, új
lehetőségekre és a mindennapi kávé élvezetének átalakulására" -
mondta Schultz.
A Starbucks folyamatos inspiráció után kutatva felfedte azt a
családi hagyományt, amely Olaszország egyes régióiban már generációk
óta létezik: a napi egy kanál extra szűz olívaolaj lélekemelő
rituáléját. Ez vezette a Starbucksot a Partannához, egy extra szűz
olívaolajat készítő olasz márkához, amely több mint 100 éves múltra
tekint vissza, és elkötelezett a prémium extra szűz olívaolaj
készítése iránt.
Oleato, az új kávézási rituálé
A Partanna a legkiválóbb mediterrán olajbogyókból, köztük a
szicíliai Partannából származó, kiváló minőségű Nocellara del Belice
(más néven Castelvetrano) olajbogyóból készített extra szűz
olívaolaj rendkívüli, válogatott keverékét alkotta meg. A keveréket
gondosan választották ki, hogy tökéletes párt alkosson a Starbucks
kávéval, amelyet aztán olyan ügyesen kevernek bele az italba, hogy
az semmi máshoz nem fogható, bársonyos és ínycsiklandó élményt
nyújtson.
Starbucks Oleato italok, amelyeket a Starbucks kávézókban
szolgálnak majd fel világszerte:
- Oleato™ Caffé Latte: Starbucks Blonde Espresso Roast, egy
finoman pörkölt, sima és enyhén édes kávé, Partanna extra szűz
olívaolajjal gazdagítva, és krémes zabtejjel gőzölve bársonyosan
sima, kellemesen buja lattét alkot.
- Oleato™ Golden Foam™ Cold Brew: A buja Partanna extra szűz
olívaolaj hívogató aromájával gazdagított hideg hab lassan áramlik
át a sötét, sima, hideg főzeten, enyhe édes ízt kölcsönözve az
italnak.
- Oleato™ Iced Shaken Espresso: Ennek a kávéitalnak az íze
többrétegű, amelyet a mogyoró, a gazdag eszpresszó és a Partanna
extra szűz olívaolajjal gazdagított krémes zabtej édesítenek.
Bizonyos piacokon a vásárlóknak lehetőségük lesz arra is, hogy egy
adag - egy kanálnyi mennyiség - Partanna extra szűz olívaolajat is
adjanak a kiválasztott italokhoz. Ezután ezzel az adaggal
gazdagítanak (gőzölve, összerázva vagy belekeverve) bizonyos
italokat, például eszpresszókat és tea lattékat. A Golden Foam is
elérhető lesz külön kérésre, ami hideg és meleg italok mellé finom
öntetként is felszolgálható.
Tökéletes párt alkotva a finom Starbucks Reserve kávéval, a
Starbucks Reserve Roastery Milan a mai napon a következő öt
Starbucks Reserve Oleato italt mutatta be:
- Oleato™ Caffé Latte: A Starbucks Reserve Espresso és a krémes
zabtej Partanna extra szűz olívaolajjal gazdagítva bársonyosan sima,
buja lattét alkot.
- Oleato™ Iced Cortado: Starbucks Reserve Espresso, demerara
szirup, egy csipetnyi narancskeserű és zabtej Partanna extra szűz
olívaolajjal átitatva, majd jéggel és narancshéjjal felszolgálva.
- Oleato™ Golden Foam™ Cold Brew: Starbucks Reserve Cold Brew
enyhén édesítve demerara sziruppal és Partanna extra szűz
olívaolajjal átitatott hideg habbal, hívogató aromát és enyhe édes
ízt eredményez.
- Oleato™ Deconstructed: Óda az olívaolaj és egy csepp citrom
kombinációjának olasz hagyományához. Ez az ital a Starbucks Reserve
Espresso-t és a Partanna extra szűz olívaolajat pazar maracuja hideg
habbal ötvözi.
- Oleato™ Golden Foam™ Espresso Martini: Starbucks Reserve
Espresso, vodka és vaníliabab szirup, aranyszínű habbal a tetején -
a fior di latte (édes krém) és a Partanna extra szűz olívaolaj
egyesülése. (folyt.)
|
|
|
|
|
|
|
2023. február 23., csütörtök 09:30 |
Bemutatkozik a Starbucks Oleato™ - egy forradalmian új kávézási rituálé (2. rész) |
|
Milánó, 2023. február 23., csütörtök (Business Wire/OTS) - |
"Az italok megalkotásakor a kávé és az olívaolaj - a természet két
legtranszcendensebb összetevőjének - gazdag öröksége és
eredettörténete inspirált bennünket" - mondta Amy Dilger, a
Starbucks vezető italfejlesztője. "A Starbucks kávé olívaolajjal
történő ízesítésével bársonyosan sima, gazdag textúrát kaptunk; az
olívaolaj vajas, telített ízei tökéletesen párost alkot a kávé lágy,
csokoládés jegyeivel."
"A Partanna olajbogyók egyik különlegessége az egyedi diós, enyhén
édes ízük - gondoljunk csak a lágy vajkaramellára. Ez a kávénk
természetes kiegészítője" - mondta el Dilger. "Akár melegen, akár
hidegen issza az Oleato-t, igazán fényűző, texturális élményben lesz
része."
Tudjon meg többet ezen italok inspirációjáról és létrehozásáról
itt. -
https://stories.starbucks.com/stories/2023/the-story-behind-starbucks-new-coffee-ritual-oleato-olive
A kávéinnováció következő szintre emelése
Az olasz idill a kávéval, az ételekkel és a közösséggel már a cég
megalakulása óta inspirálta a Starbucks-élményt, és befolyásolta a
kávé- és ételkínálatát, a kávézók kialakítását, valamint a művészet
iránti tiszteletét.
"A kávékészítés művészete, a gondozás és az alkotás továbbra is a
Starbucks központi elemét képezi. Törekvésünk, hogy ezután is a
világ élvonalában legyünk a prémium kávé területén - mind a
művészetet, mind a tudományt tekintve - ma éppolyan erős, mint több
mint 50 évvel ezelőtt, amikor az első Starbucks megnyitotta kapuit"
- nyilatkozta Schultz. "Örökségünket szem előtt tartva továbbra is
elkötelezettek vagyunk amellett, hogy felülmúljuk vásárlóink
elvárásait azáltal, hogy innovatív élményeket kínálunk."
Az 1984-ben felszolgált első Starbucks Caffé Lattétól a Pumpkin
Spice Lattén át, a Nitro Cold Brew-ig és az újabb Iced Shaken
Espresso italokig a Starbucks továbbra is számos innovatív italt
kínál vásárlóinak.
Amit a Starbucksról tudni kell
A Starbucks Coffee Company 1971 óta elkötelezett a kiváló minőségű
arabica kávé etikus beszerzése és pörkölése mellett. Ma világszerte
közel 36 000 kávézójával a vállalat a speciális kávék elsődleges
pörkölője és forgalmazója a világon. A kiválóság iránti
megingathatatlan elkötelezettségünk és vezérelveink révén minden
csészében életre keltjük az egyedülálló Starbucks-élményt ügyfeleink
számára. Ha osztozni szeretne ebben az élményben, látogasson el
kávézóinkba, vagy keressen minket online a stories.starbucks.com
vagy a starbucks.com címen.
Forrásverzió a businesswire.com címen:
https://www.businesswire.com/news/home/20230221005759/hu/
Kapcsolat Email: press@starbucks.com Hotline: 206-318-7100
Forrás: Starbucks
E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven
közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és
összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi
érvénnyel bíró változat.
-------------------------------------------------------------------
Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók
a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül
felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett
anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget,
rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti
szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI
által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a
felelős. © Copyright MTI Zrt.
Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a
(06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus
levelező címen kaphat.
|
|
|
|
|
|
|
Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat
MTI © Minden jog fenntartva.
|