2023. március 9., csütörtök 11:45

A digitális meseolvasás forradalma éppen most zajlik
    Budapest, 2023. március 9., csütörtök (OTS) - Vajon leáldozott a nyomtatott mesekönyvek kora? Nem valószínű, pedig bőven találni online is mesét. Egy nemrég indult magyar közösségi meseportál célja, közelebb hozni a hazai meseírókat és olvasókat egymáshoz. A Meskete.hu (https://meskete.hu) tavalyi indulása óta több ezer mesével és több száz hangosmesével várja a látogatóit.

    Bár a nyomtatott mesekönyvek népszerűsége még mindig töretlen, egyre többen fordulnak az online mesék felé, hiszen ingyenes, bárhol elérhető és sokszáz mesekönyvnyi anyagot tartalmaz. A Meskete nemcsak a szülőknek nyújt sokat, de a hazai meseíróknak is.

Rengeteg hazai szerzőnek és költőnek nincs lehetősége saját könyvet vagy kötetet kiadni, pedig vágynak rá, hogy olvassák írásaikat. Ezen a platformon minden profi és amatőr író megmutatkozhat és a feltöltött művei által új olvasótáborra tehet szert.

A most futó pályázatban neves szakmai zsűri bírálja el a munkákat: Hermann Marika mesekönyv író, Pálfi Krisztina énekes, dalszövegíró (Apacuka zenekar) és Czimer Györgyi: meseterápiás szakember, akik mind más szempontok alapján ítélik meg, milyen a jó mese. Így a hamarosan megjelenő Meskete válogatás mesekönyv biztosan nagy sikernek örvend majd.

A mesekönyvbe közönségszavazatokkal is be lehet kerülni, ahol minden szavazat számít! A voksolók között 20 mesekönyvet és színezőt is kisorsolnak a szervezők.

Fedezd fel Te is, ezt az új és modern meseplatformot, amely igazán "mesés" jövő előtt áll!

https://meskete.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.