2023. március 14., kedd 19:00

A University of Nebraska Medical Center és az ANANDA Scientific bejelentették, hogy felvették az első beteget az FDA által jóváhagyott, poszttraumás stressz zavarra (PTSD) irányuló klinikai vizsgálatra (1. rész)
    Omaha, Neb. & Greenwood Village, Colo, 2023. március 14., kedd (Business Wire/OTS) - A University of Nebraska Medical Center (UNMC) és az ANANDA Scientific Inc. ma bejelentették, hogy felvették az első beteget az FDA által jóváhagyott klinikai vizsgálatra, amelynek célja egy, az ANANDA saját fejlesztésű Liquid Structure™ hatóanyag-leadási technológiáját alkalmazó, kannabidiol (CBD) felhasználásával készült kutatási gyógyszer, a Nantheia™ ATL5 poszttraumás stressz zavar (PTSD) kezelésében való hatékonyságának értékelése. (klinikai vizsgálat kormányzati azonosítója: NCT05269459)

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230314005188/hu/

A vizsgálatot vizsgálatvezetőként Matthew Rizzo, MD, FAAN, FANA, Reynolds Professor, a UNMC idegtudományi tanszékének (Department of Neurological Sciences) elnöke, a Nebraska Medicine neurológiai szolgáltatásokat nyújtó egységének főorvosa és a Nebraska Medicine klinikai idegtudományi programjainak vezető orvosa irányítja.

"Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ez a fontos vizsgálat megkezdődhetett" - mondta Dr. Rizzo. "Az ANANDA Scientific-kel való együttműködésünk lehetővé teszi számunkra, hogy előmozdítsuk a bizonyítékokon alapuló kutatást a PTSD-ben szenvedő nagyszámú betegpopuláció új terápiái területén."

A Dr. Rizzo által vezetett kutatócsoport tagjai: Jennifer Merickel, PhD, a kognitív idegtudományok szakértője és a UNMC idegtudományi tanszékének (Department of Neurological Sciences) adjunktusa, valamint Brigette Soltis-Vaughan, a UNMC pszichiátriai tanszékének (Department of Psychiatry) mesterdiplomával rendelkező ápolója (Advanced Practice Registered Nurse), klinikusa és kutatója és a UNMC idegtudományi tanszékének oktatója.

"Az első beteg felvétele a második PTSD klinikai vizsgálatra fontos mérföldkő az ANANDA klinikai fejlesztési programja számára" - nyilatkozta Sohail R. Zaidi, az ANANDA vezérigazgatója. "Nagy örömünkre szolgál, hogy a UNMC kutatócsoportjával együttműködve értékelhetjük ki, hogy milyen hatással van ígéretes gyógyszerünk erre a nagyon súlyos állapotra."

Ebbe a II. fázisú, kettős vak, placebokontrollált, randomizált klinikai vizsgálatba a tervek szerint 180 résztvevő kerül bevonásra annak érdekében, hogy a Nantheia™ ATL5 hatásosságát és biztonságosságát alapos értékelés keretében lehessen felmérni.


AMIT A NANTHEIA™ ATL5-ről tudni kell …

A Nantheia™ ATL5 egy kannabidiol felhasználásával készült vizsgálati készítmény, mely az ANANDA saját fejlesztésű, Liquid Structure elnevezésű hatóanyag-leadási technológiáját alkalmazza. A preklinikai, illetve az első klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy az ANANDA Liquid Structure™ hatóanyag-leadási technológiája (melyet az izraeli, jeruzsálemi székhelyű Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd adott licencbe számára) fokozza a kannabidiol hatékonyságát és stabilitását. A Nantheia™ ATL5 szájon át szedhető készítmény, amely 100 mg kannabidiolt tartalmazó lágyzselatin-kapszulás kiszerelésben kerül forgalomba.


AMIT a University of Nebraska Medical Centerről tudni kell …

A UNMC, amely Nebraskában az egyetlen állami akadémiai egészségtudományi központ, elkötelezett a 21. század egészségügyi ellátó személyzetének oktatása, a pusztító betegségek gyógyítására szolgáló gyógymódok és kezelések kidolgozása, a betegek számára a legjobb ellátás biztosítása és Nebraska államnak és közösségeinek a lehető legnagyobb hatókörű szolgáltatások nyújtása iránt. A UNMC hat kollégiummal és két intézettel rendelkezik, és több mint 4400 diák számára biztosít oktatást mintegy 90 program keretében. A UNMC kutatói magas színvonalú kutatásokat végeznek az idegtudományok, az onkológia és a fertőző betegségek témájában, illetve egyéb, kulcsfontosságú területeken. (folyt.)2023. március 14., kedd 19:00

A University of Nebraska Medical Center és az ANANDA Scientific bejelentették, hogy felvették az első beteget az FDA által jóváhagyott, poszttraumás stressz zavarra (PTSD) irányuló klinikai vizsgálatra (2. rész)
    Omaha, Neb. & Greenwood Village, Colo, 2023. március 14., kedd (Business Wire/OTS) -

    AMIT AZ ANANDA SCIENTIFIC-RŐL TUDNI KELL …

Az ANANDA erőfeszítéseit elsősorban kutatásokra összpontosító, vezető biotechnológiai vállalat, amely úttörő szerepet játszik olyan betegségek terápiás javallatait értékelő, magas színvonalú klinikai vizsgálatok lefolytatásában, mint a poszttraumás stressz zavar (PTSD), a radikulopátiás fájdalom, a szorongás és az opioid használati rendellenesség (Mt. Sinai and UCLA). A vállalat szabadalmaztatott hatóanyag-leadási technológiát alkalmaz arra a célra, hogy biztosítsa a kannabinoidok és egyéb növényi eredetű vegyületek biohasznosulását, illetve vízoldékonnyá és hosszan eltarthatóvá tegye azokat, és így hatékony, elsőrendű minőségű gyógyszertermékeket állítson elő. A vállalat egyetemekkel kötött, szponzorált kutatási megállapodások révén folyamatosan bővíti kutatásait klinikai portfóliójának diverzifikálása érdekében.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230314005188/hu/

Kapcsolal
ANANDA Scientific médiakapcsolatok | Christopher Moore | 813 326 4265 | media@anandascientific.com


Forrás: ANANDA Scientific Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.