2023. április 4., kedd 14:28

ÚJABB BÉREMELÉS A POSTÁNÁL
    Budapest, 2023. április 4., kedd (OTS) - A háború és szankciók miatti nehéz gazdasági helyzet ellenére is átlagosan mintegy 10%-os keresetfejlesztésről állapodott meg a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége, a Postás Szakszervezet, valamint a Magyar Posta vezetése 2023. január 1-jétől visszamenőlegesen.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230404_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230404_004.jpg

A bérmegállapodásról szóló tárgyalások során mind a társaság menedzsmentje, mind pedig a munkavállalók érdekképviseletei egyetértenek abban, hogy a Magyar Postának mint az ország legnagyobb postai és pénzügyi szolgáltatójának, valamint csomaglogisztikai vállalatának, a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is megfizetett és megbecsült postai dolgozókra van szüksége, amelyhez elengedhetetlen a béremelés.

A most megvalósuló keresetfejlesztés megfelel a társaság jelenlegi teherviselő-képességének és figyelembe veszi a munkavállalók társaságnál eltöltött éveit. A bérfejlesztés mértékéről és annak részletes feltételeiről az érdekképviseletekkel megállapodás került aláírásra a mai napon. Ennek értelmében - a hároméves bérmegállapodásban szereplő 2% helyett - átlagosan 10%-os béremelés valósul meg 2023. január 1-vel visszamenőlegesen. A megemelt béreket első alkalommal az áprilisi hóra vonatkozó bérükkel kapják meg a munkavállalók.

A hároméves bérmegállapodást aláíró érdekképviseletekkel február elején már részmegállapodást kötött a társaság. Ennek köszönhetően a munkáltató az idei éven belüli lojalitás elismerésére biztosított béren kívüli juttatást két egyenlő részletben fizeti ki. Az első, bruttó 50 000 Ft-os részletet a dolgozók márciusban már megkapták. A második részletet jelentő bruttó 50 000 Ft decemberben kerül kifizetésre, de a társaság vállalja, hogy a pénzügyi feltételek figyelembevételével megvizsgálja az összeg emelésének lehetőségét. Ezen túlmenően duplájára nőtt a munkavállalók napi munkába járását támogató utazási költségtérítése is.

Magyar Posta Zrt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.