OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. január 24., hétfő 14:28

A Szaúd-Arábiai Nagykövetség sajtóközleménye a Koalíció Egyesített Erőinek Parancsnoksága által kiadott közleményről
    Budapest, 2022. január 24., hétfő (OTS) - A Koalíció Egyesített Erőinek Parancsnoksága: Valótlanok a jemeni Szaada kormányzóságban található fogvatartási központnak a Koalíció általi megtámadásáról keringő médiabeszámolók

    A Koalíciós Erők hivatalos szóvivője, Turki al-Maliki dandártábornok kifejtette, hogy a Koalíció Egyesített Erőinek Parancsnoksága figyelemmel kísérte egyes médiaügynökségek azon híreit, melyeket azt követően vettek át egymástól, hogy az Irán által támogatott terrorista Húszi milícia bejelentette, hogy Koalíció 2022. január 21-én pénteken hajnalban célba vette a Szaada Kormányzóságban található fogvatartási központot, azt állítván, hogy vannak áldozatok a fogvatartottak között. A Húszi milícia által képviselt állítások valótlanok.

Al-Maliki dandártábornok hozzátette, hogy a Koalíció Egyesített Erőinek parancsnoksága komolyan veszi az efféle beszámolókat, és megtörtént az akció utáni eljárások (AAR) átfogó felülvizsgálata a Koalíció Egyesített Erői parancsnoksága belső mechanizmusa szerint, és kiderült, hogy ezek az állítások nem igazak.

Al-Maliki dandártábornok egyértelműsítette, hogy az Irán támogatását élvező terrorista Húszi milícia által közöltek jól tükrözik a szokásos megtévesztő megközelítésüket, továbbá az állítólagos célpont nem szerepelt a nem célbavehető helyek listáján (NSL) a Jemeni Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA) által jóváhagyott mechanizmusnak megfelelően, a Nemzetközi Vöröskereszt (ICRC) nem számolt be róla, és nem vonatkoznak rá a fogvatartási központokkal kapcsolatos, a III. Genfi Egyezmény hadifoglyokról szóló 23. cikkelyben szereplő nemzetközi humanitárius jog rendelkezéseiben és szokásszabályaiban foglalt kritériumok, valamint az abban megfogalmazott megelőző intézkedések és megkülönböztető jelzések.

Al-Maliki dandártábornok hangsúlyozta, hogy a Koalíció Egyesített Erőinek parancsnoksága tájékoztatni fogja a Jemeni Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatalát és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságát a tényekről és a részletekről, valamint a terrorista Húszi milícia által az állítólagos célponttal és helyszínnel kapcsolatban űzött megtévesztő tájékoztatásról.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.