OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. október 28., péntek 15:30

Összefogás indult a budai kisvállalkozásokért
    Budapest, 2022. október 28., péntek (OTS) - A budai vállalkozások támogatását, a helyben vásárlás előre mozdítását, a közösségépítést és a környezettudatosabb vásárlás népszerűsítését tűzte ki célul a Vegyél Budait! kezdeményezés, amelyet a Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület valósított meg idén.

    A Vegyél Budait! projekt a II. és III. kerületi kis-és középvállalkozásokat kívánja segíteni. A kezdeményezést a koronavírus-járvány következtében tapasztalt komoly bevételvisszaesés hívta életre, legfőbb célja pedig az, hogy új, helyi vásárlóközösséget hozzon létre, új bevételeket generálva az üzleteknek, miközben a környezetterhelést is csökkenti.

"Fontosnak tartjuk, hogy a helyi lakosok jobban megismerkedhessenek a helyi vállalkozások termékeivel. Láttatni szeretnénk, hogy mennyi érték megtalálható helyben, és hogy az itteni termékek választásával a környezetüket is védjük. Így a tudatos vásárlás, a fenntartható fejlődés irányába történő szemléletformálás üzenetét is közvetíteni tudjuk. Hisszük, hogy működésünkkel a lokális közösségek erősítéséhez is hozzájárulunk - hangsúlyozza Dr. Balla Gergely, a Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület elnöke, címzetes egyetemi docens, vállalkozásfejlesztési és projektmenedzsment-szakértő a projektzáró sajtótájékoztatón.

"A helyben vásárlás kevesebb közlekedést, így kevesebb környezetterhelést jelent, továbbá a helyi önkormányzatoknál is magasabb adóbevételeket generál, és az ezekből megvalósított fejlesztések a kerületek további fejlődését, a helyi közösségek érdekeit szolgálják majd" - emelte ki Dr. Gór Csaba, II. kerületi frakcióvezető, a projekt fővédnöke.

Az egyesület több mint 600 helyi, II. és III. kerületi szolgáltatásról, vállalkozásról gyűjtött össze adatokat és elérhetőségeket, melyeket weboldalán, a www.budaert.hu címen a nagyközönség számára is elérhetővé tett/tesz. Ezen felül az egyesület a Facebook oldalán - https://www.facebook.com/V%C3%A1llalkoz%C3%B3k-a-Polg%C3%A1ri-%C3%89rt%C3%A9kek%C3%A9rt-Egyes%C3%BClet-100849175705048 - is folyamatosan tájékoztatta az érintetteket a helyben vásárlás előnyeiről, lehetőségeiről.

Bővebb információ: press@nestcom.hu


A Vegyél Budait! program a VCA-KP-1-2021/5-000238 azonosító számú projekt keretében a Miniszterelnökség és BGA Zrt. támogatásával valósult meg.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.