OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 13. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. március 9., csütörtök 09:00

Márciusban jubilál az Átrium kortárs kabaréja, a Mefisztó
    Budapest, 2023. március 9., csütörtök (OTS) - Huszonötödik előadásához érkezik márciusban Klaus Mann regényének adaptációja, a Mefisztó az Átrium színházban. Az előadás a harmincas évek kabaréinak világát ötvözi a jelennel, élő zenével és eredeti dalokkal, egyfajta "Mephisto-kabaréként" elmesélve a történetet.

    Az eredeti regény csupán a keretét biztosítja az előadásnak, amelyben öt nő és egy férfi (Hartai Petra, Huzella Júlia, Nagyabonyi Emese, Péterfy Bori, Tornyi Ildikó és Alföldi Róbert) váltogatja szerepeit: hol az eredeti történet szereplőinek bőrébe bújva válnak árulókká vagy épp megalkuvókká, hol pedig saját magukat, vagy saját maguk egy alternatív változatát alakítják szabadon. Hiszen ez a Mefisztó itt játszódik köztünk, velünk.

Urbán András a határon túli magyar színházművészet egyik legkülönlegesebb alkotója, az általa eddig vezetett szabadkai társulat, a Kosztolányi Dezső Színház a régió egyik legizgalmasabb színházi nyelvét fejlesztette ki. Budapesten a Mefisztó volt az első önálló nagyszínpadi bemutatója. Urbán András színháza nem áll távol az Átrium szellemiségétől; Mefisztója nem ismer tabut a közönség mindennapjait meghatározó témákkal kapcsolatban, szókimondó, egyenes és egyértelmű. Mindemellett esztétikailag korszerű, amit metsző humorral tesz teljessé.

Az előadás a regény jeleneteinek Mikó Csaba és Kukk Zsófia által dramatizált változatából kiindulva, a színészek improvizációi, saját szövegei alapján készült, Widder Kristóf koreográfiájával, a Pető Kata által tervezett, széles stílusskálát felmutató jelmezekkel és a Gátos Iván vezette zenekar kíséretével.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.