OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. október 24., hétfő 10:30

A NASA megvalósította Nemere István egy korábbi ötletét!
    Budapest, 2022. október 24., hétfő (OTS) -

    36 évvel ezelőtt jelent meg Nemere István tudományos-fantasztikus regénye, a Játszma tízmilliárdért. A könyv alapötlete: egy pusztító meteor száguld a Föld felé. A tudósok elhatározzák, hogy egy kisebb égitestet "löknek" az útjába, hogy azzal ütközve a meteor letérjen pályájáról, tízmilliárd ember és a civilizációt megmentve ezzel. A regény, a mindenre elszánt űrhajósok kalandjairól szól.

Pár héttel ezelőtt a NASA és tudósai megtették ugyanezt. A mostani kísérletben nem egy pusztító jellegű meteort térítettek el, de megteremtették ennek lehetőségét. Kimozdítottak pályájáról egy kisebb égitestet, amivel sikeresen modellezték azt a feltételezett helyzetet, amit alkalmazhatnánk, ha egy felénk tartó objektum vagy aszteroida veszélyeztetné a földi létet. Ezzel valóra vált az, amit Nemere István egy fantasztikus regényben, 1986-ban megjósolt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.